Nekadašnji reprezentativac Hrvatske, Goran Vlaović, gostovao je u jednom podkastu pod nazivom “Inkubator” gde je pričao i o Crvenoj zvezdi i mečevima koji je Osijek, zakoji je tada nastupao, igrao protiv crveno-belih. 

Osijek je tada, u jednom od duela, dobio Zvezdu koja je bila evropski prvak.

– “Gradski vrt” je bio dupke pun i doslovno su ljudi padali tad, toliko je publike bilo. Ta pobeda je bila fantastična. Dao sam neki polu-gol, jer me lopta pogodila i promenila smer. Sećam se s te utakmice najviše Roberta Prosinečkog.

– Igrao sam nekog polušpica i onda sam često morao malo i da pripazim na njega. Čovek kao navijen trči. Da jednom loptu, trči napred, daj mi je nazad, pa je uzme… Koliko ovaj može da trči. Kakav je ovo igrač, je l’ moguće da je Ćiro rekao da nikad neće postati igrač – uz osmeh je rekao Vlaović.

Podsetio se Hrvat i meča koji je nešto ranije odigran u Beogradu i koji je Zvezda dobila sa 5:0.

– Delimično se sećam meča u Beogradu, koji su igrali ili malo pre ili posle onog finala Kupa šampiona. Bio sam povređen i nisam išao u Beograd i ja gledam sportski pregled. Meni u glavi neće biti nikoga, ko će gledati Osijek, bezveze neka utakmica, oni su već bili sigurni na prvom mestu.

– Znam već da smo izgubili 5:0. Kamera se diže, ja vidim prve redove, sve puno! Jedan, drugi, treći… sve puno. Pun stadion, puna Marakana! Rekoh, e sad mi je jasno što smo mi ovako izgubili! Odsekle se noge ljudima kad su došli na Marakanu. Bila je puna kao šipak i zgazili su nas sa 5:0.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here