Youtube
Predrag Pašić

Predrag Pašić, proslavljeni fudbaler Sarajeva i nekadašnji član reprezentacije Jugoslavije, biće izbačen iz stana zajedno sa suprugom, prenose mediji u BiH.

Pašić, koji je dres Sarajeva nosio u periodu od 1975. do 1985, doživeo je veliko poniženje u svom gradu pošto je dobio sudsko rešenje po kojem mu se oduzima stan.

Vlasništvo nad stanom u kojem nekadašnji kapiten Sarajeva godinama živi je sporno, a Pašić kaže da je sudski postupak vođen bez njegovog znanja i znanja njegovih advokata, čime mu je oduzeto pravo da brani imovinu.

– Želeo sam da obavestim javnost. Imam svoje zakonske zastupnike, advokate koji me zastupaju pravno, najveći problem je bio što je Opština Centar meni iza leđa vodila sudski postupak, što nisam ništa znao, izgubio sam pravo da se branim kao građanin ove države – rekao je Pašić za „SportSportba“ i dodao:

– Svojim dokazima doveli su sudiju u zabludu i on je doneo presudu. Čekali su da dobijem izvršno rešenje i izgubim sve pravne mogućnosti da se branim. Ova presuda je donesena na osnovu propuštanja i ja sam izgubio svako pravo da se branim s molbom da kao čovek dobijem pravo da se branim, ovo je za mene zastrašujuće.

Pašić ističe da je sreća u nesreći da se sud nalazi na odmoru pa ovih dana neće morati da napusti stan koji je dobio od FK Sarajevo i nekadašnjeg gradonačelnika Sarajeva, Ante Sučića.

– Sreća je što je sud na odmoru tokom ovog meseca, konačno izvršenje će se možda desiti za mesec.

Šta i kako dalje ni sam ne zna. S obzirom na ime i šta je sve učinio za Sarajevo i BiH za očekivati je pomoć i razumevanje, međutim i to je upitno.

– Ne znam ni šta ću ni kako ću, ja sam očajan čovek… U takvom stanju da ne mogu ništa ni govoriti – poručio je utučeni Pašić.

Pašić ima 61 godinu, ponikao je u Sarajevu u kojem je igrao deset godina. Potom je nastupao dve godine za Štutgart, a karijeru je završio u Minhenu 1988. godine.

Igrao je za reprezentaciju Jugoslavije u periodu od 1981. do 1985. godine i upisao je deset nastupa.

 

3 KOMENTARA

  1. Kada se federalna vlast ponaša tako prema zaslužnom građaninu Sarajeva, onda nije nikakvo čudo što bivšim pripadnicima JNA koji su otkupili stanove u Sarajevu prije rata, aktuelna vlast svojim odlukama ignoriše im to pravo, pa su prinuđeni da u poodmaklim godinama preko 20 godina vode pravnu bitku bez ičije pomoći za zaštitu svoje imovine od te federalne „demokratske“ vlati u Sarajevu koja ne poštuje ni odluke Evropskog suda za ljudska prava u Strasburu.

  2. I pored sveg razumevanja, ne mogu razumeti kako je tako uspesan sportista mogao tako nisko da padne. Gde je bio kad je bilo vreme da gradi kucu, gde je zeleo? Kako je mogao dozvoliti da mu drzava poklanja stan? Mogu da zamislim kolika je komunjara bio, ili mozda i ostao. Sad „braca“ zaboravljaju zasluge i teraju na ulicu. Nemci imaju naravoucenje: glupost mora biti kaznjena.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime