Foto: MN Press
Ljubinko Drulović

Nekadašnji selektor omladinske i A reprezentacije Srbije, kao i bivši trener Partizana, Ljubinko Drulović postao je novi član stručnog štaba u stožeru Dragana Stojkovića Piksija, gde će najverovatnije nadomestiti odlazak Saše Ilića koji je postao novi trener Čukaričkog.

Bivši fudbaler Rada, Žil Visentea, Porta i učesnik Svetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine, prihvatio je poziv selektora Stojkovića i Fudbalskog saveza Srbije.

Ljubinko Drulović se na ovaj način vratio na mesto uspeha, pošto je pre osam godina sa omladinskom reprezentacijom Srbije postao prvak Evrope u Litvaniji.

– Na poziv selektora, mog velikog prijatelja i nekadašnjeg saigrača Dragana Stojkovića, prihvatio sam sa velikim zadovoljstvom da budem deo stručnog štaba A tima – rekao je Drulović za sajt FSS-a.

– Imam ogroman motiv i nadam se da ću svojim znanjem i iskustvom doprineti da se ostvari zajednička ambicija, a to je da se državni tim plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Verujem da imamo kvalitet za visoke domete, dobru atmosferu i dobar ambijent, što su uostalom pokazale i dve utakmice u martu – izjavio je Drulović, a potom i nastavio.

– Pred reprezentacijom su novi izazovi i moramo biti maksimalno posvećeni i skoncetrisani. Moramo igračima pružiti što veću podršku kako bi zajedno zabeležili željene rezultate. Rad u Fudbalskom savezu Srbije mi nije nepoznat, proveo sam ovde zaista divne trenutke i kao reprezentativac i kao selektor omladinske selekcije sa kojom sam imao zadovoljstvo da postanem prvak Evrope. Još jednom hvala sekeltoru Stojkoviću na pozivu i ukazanom poverenju – zaključio je Ljubinko Drulović.

Srbiju naredni meč u kvalifikacijama očekuje četvrtog septembra protiv Luksemburga u Beogradu, a sledeći već tri dana kasnije protiv Irske na gostujućem terenu. Takođe, naša selekcija će igrati i meč protiv Katara, koja je domaćin Svetskog prvenstva u meču koji nema takmičarski značaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here