Tanjug/AP

Ukrajina se nalazi u veoma složenoj situaciji, pošto ruska vojska uništava zapadnu tehniku, izjavio je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Makgregor u intervjuu jutjub-kanalu Judžing Fridom.

On tvrdi da je Ukrajina izgubila 90 odsto oružja i tehnike koje je dobila sa Zapada i da neće skoro biti spremna za potencijalnu kontraofanzivu.
– To će biti vrlo složeno jer nemaju protivvazdušnu odbranu, oni ne mogu odbiti napade ruskih raketa i artiljerije, a Rusi prate sve njihove akcije. U suštini, Ukrajinci su u ćorsokaku – ocenio je ekspert.
Makgregor je dodao i da NATO smatra da je Ukrajina “izgubljena stvar”, a korišćenje snaga Alijanse radi spasavanja postsovjetske republike je „beznadežan poduhvat”.
I bivši obaveštajac američke mornarice Skot Riter rekao je ruskim novinarima u Novosibirsku da će eventualna kontraofanziva za ukrajinsku vojsku, koja trpi ozbiljne gubitke, biti teška.

6 COMMENTS

  1. Bivsi daju prognozu i analiziraju situaciju realno posto vise nemaju razloga da cute niti zavise od plate bivseg gazde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here