Tanjug/AP
Maradona je 1986. postao svetski prvak sa Argentinom

Postupci navijača često umeju da iznenade. To je slučaj sa oko 100.000 argentinskih zaljubljenika u fudbal koji su potpisali peticiju da srce legendarnog Dijega Maradone putuje sa reprezentacijom na predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru. 

Ovu peticiju su objavili preko PR i marketinških agencija, a istakli su da je to zasad samo njihov san koji žele da prenesu na sve Argentince.

– Želimo da ostvarimo ono što osećamo da bi bila i njegova želja, želimo da Maradonino srce putuje s Argentinom u Katar. Želimo da sve vreme bude sa reprezentacijom, u trening-kampu, hotelu, autobusu, svlačionici, na terenu… A ako tako budu hteli Bog i Dijego, sedam utakmica kasnije njegovo srce će se naći kraj toliko iščekivanog trofeja prvaka sveta – poručili su navijači.

Podsetimo, jedan od najboljih fudbalera svih vremena preminuo je 2020. godine od srčanog udara i sahranjen je bez srca. Njegovo srce je težilo pola kilograma, odnosno 200 grama više nego što je uobičajeno, pa je zbog toga proučavano i danas ga čuva policija Buenos Airesa. Posle svega, ostaje da se sačeka, kako bi doneta konačna odluka o tome hoće li srce i maradone ići sa Meijem i ostalim fudbalerima u Katar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here