Bizarni estetski zahvati za kojim Amerikanci lude

Reuters/S.P.
Presađene trepavice rastu kao kosa pa moraju da se skraćuju
 

Pepeljuga operacija – Ne možete da ugurate stopala u te najlepše cipele na svetu? Većina žena bi odustala i izabrala par koji joj odgovara. Ali, druge pronalaze rešenje kod estetskog hirurga. Pošto se susreo sa velikim brojem žena koje se žale na bolove u stopalima zbog nošenja štikli, doktor Ali Sadri razvio je "pepeljuga zahvat" tokom kojeg uklanja čukljeve kako bi žene lakše i lepše nosile "staklene cipelice".

Terapija rupe među butinama – Rupa među butinama je prostor među nogama koji imaju supermodeli, a za kojim iz nekog ludog razloga žude mnoge žene. Nekim ženama je taj razmak svojstven zbog građe tela (mršave noge i široki bokovi), a kod drugih je posledica izrazite mršavosti. E sad, kod trećih je to nemoguća misija – osim ako se ne umeša estetski hirurg. Zato jedna klinika u američkom gradu Dalasu nudi terapiju rupe među bedrima, tretman hladnim laserom, dizajniranim da ukloni višak tkiva na unutrašnjoj strani butina.

Transplantacija trepavica – Ova intervencija je nastaIa kako bi pomogla žrtvama požara čije je lice unakaženo, a vremenom se pretvorila u modni hit dostupan svima koji žele punije trepavice.  Veoma je malo žena koje imaju trepavice kao na reklamama za maskaru (koje su inače veštačke). Ako se ova procedura izvede kvalitetno rezultati su veoma impresivni. Ali postoji i jedan minus – dlačice (trepavice su ustvari kosa uzeta sa zadnje strane vašeg temena) nastavljaju da rastu, tako da posle nekog vremena trebate početi sa skraćivanjem trepavica.

"Peglanje testisa" – Ne brinu samo žene o dlačicama ispod pojasa. Tretman poznat kao "peglanje jaja", za koji se čak i Džordž Kluni šalio da će uraditi, trebalo bi da pomogne muškarcima da izgledaju mlađe… tamo dole. A mogu da biraju između laserskog uklanjanja dlačica, zatezanja kože testisa, izjednačavenje boje kože ili uklanjanje bilo kakvih "nepravilnosti" sa kože. Ova procedura liči na tretman čišćenja lica, samo što se izvodi na području muškog polnog organa.

Rekonstrukcija ušne školjke – Ova operacija predstavlja vraćanje uha u stanje pre stavljanja velikih pirsinga. Početkom ove godine američka vojska je zabranila rupe na ušima prečnika većeg od 1.6 milimetara, pa su mnogi vojnici morali pod nož kako bi smanjili štetu nastalu od ranijih bušenja.

Grudi za godišnji – Inače vam ne smeta njihova veličina, ali kad morate da se skinete u bikini, imate osećaj da su vaše grudi suviše male? Ili jednostavno želite "puniji" deklote u venčanici? Nema problema, u bliskoj budućnosti žene će moći da privremeno povećaju grudi, jer doktor Norman Rou izrađuje, kako "grudi za godišnji", što znači da ćete moći da povećate grudi na tri do četiri nedelje, koristeći injekcije sa tečnošću. Rou se nada da će procedura biti spremna 2016. godine.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime