MN Press
Nenad Bjeković

Nenad Bjeković, jedini kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, povukao je kandidaturu svega nekoliko sati pred Skupštinu FSS koja je zakazana za 14 časova.

To je epilog jučerašnjeg cirkusa koji se odigrao u Kući fudbala u Staroj Pazovi kada nije postojao kvorum da Izborna skupština uopšte bude održana, za šta je bilo neophodno 43 od 85 delegata.

Izbor predsednika FSS sačekaće najmanje narednu godinu, jer je Nenad Bjeković odlučio da povuče kandidaturu za funkciju prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije. Iako su mnogo videli nekadašnjeg asa Partizana na kormilu FSS, došlo je do velikog preokreta.

Protiv imenovanja Bjekovića su najviše bili predstavnici i oni okupljeni oko FK Crvena zvezda, čiji je generalni direktor Zvezdan Terzić istakao da je on jedini čovek pored Tomislava Karadžića i Žarka Zečevića kojeg neće prihvatiti.

Ono na šta su pristali predstavnici UEFA (Luka Nikola) i FIFA (Elkan Mamadov), jeste da na ponovljenoj Izbornoj skupštini budu izostavljene tri tačke dnevnog reda, i da što je najvažnije – ne bude izabran novi predsednik.

Ovog utorka verifikovaće se delegati, što bi trebalo da bude dovoljno da UEFA i FIFA ne posegnu za radikalnim potezima.

Nova Izborna sednica bila bi održana u januaru 2023. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here