Tanjug
Dragan Bjelogrlić

 Moj sin jeste učestvovao u saobraćajnoj nesreći, ali nikoga nije zgazio i nije pobegao sa lica mesta, kazao je danas Dragan Bjelogrlić na konferenciji za medije u Medija centru, povodom pisanja Srpskog telegrafa o saobraćajnom udesu kojem je učestvovao Aleksej Bjelogrlić, njegov sin.

Na naslovnoj strani dnevnog lista Srpski telegraf koji je izašao 2. novembra pisalo je “Bjelin sin zgazio čoveka”, zbog čega je Dragan Bjelogrlić u prisustvu advokata Gorana Draganića sazvao današnju konferenciju za novinare.

Reč je o događaju koji se odigrao pre 14. meseci i u kojem je Bjelogrloćev sin vozio auto bez vozačke dozvole pored znaka stop bez zaustavljanja i na raskrsnici u blizici Beton hale udario u motorciklistu, koji je naglo kočio.

Motorciklisti je konstatovan lom leve noge u Urgentnom centru.

Dragan Bjelogrlić navodi da je njegov sin odmah nakon nesreće pozvao Hitnu pomoć i ponudio se da sa povređenim ode u Urgentni centar.

– Kada je povređeni to odbio, Aleksej je dovezao auto kući, mi smo zajedno posetili povređenog u Urgentnom cenru. Posle toga je Aleksej otišao u Policijsku stanicu Vračar i javio se sam zbog saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao. Niko u policiji nije pravio problem oko toga, jer je bilo logično da pomogne čoveku na kojeg je kolima naleteo – rekao je Bjelogrlić i dodao da je iza toga usledio potpuno regularan pravni postupak, u kojem je njegov sin bio tretiran kao i svi građani Srbije.

– Sve to može da se proveri u dokumentaciji, a voljan je da potvrdi i oštećeni sa kojim smo moj sin i ja ostali u komunikaciji sve do danas – kazao je Bjelogrlić i izneo sumnju da je tekst u Srpskom Telegrafu napisan u nedelji kada je on izneo neke stavove o društvu u kojem živimo, dan nakon gostovanja u emisiji Ivana Ivanovića i u noći predstavljanja nove sezone njegove serije “Senke nad Balkanom”.

– Taj tekst stavlja mog sina na stub srama, iako je svima jasno da sam meta bio zapravo ja. U međuvremeni su do mene stigle informacije da postoje spremljeni tekstovi o meni i o mojoj ćerki i da će biti objavljeni uskoro – naveo je Bjelogrlić.

On je rekao da niko u Srbiji nema pravo da preti bilo kome zbog političkog stava, makar to bili i glumci koji se zovu Branislav Trifunović ili Nenad Jezdić.

– Ne dirajte porodicu i decu ne samo meni, već bilo kome, nijednom političaru, državnom funkcioneru, umetniku. . . ma sa koje političke strane delovao. Uvek sam bio slobodan čovek i govorio šta mislim. Ko god da ste, nećete me ućutkati – kazao je Bjelogrlić.

Dražen Ostojić šef Deska Srpskog Telegrafa kazao je da se Bjelogrlić nije javio njegovoj koleginici da prokomentariše ceo slučaj.

– Mogli ste da nam se javite i razrešite sve nedoumice oko događaja u kojem je učestvovao vaš sin. Niste nas udostojili da završimo svoj posao – kazao je Ostojić i dodao da je koncipiranje naslova pitanje uređivačke politike.

– Nadam se da vaša pres konferencija nije sazvana da bi ućutkali medije, jer od deset činjenica u vezi pomenutog slučaja mi smo izneli devet tačnih. Vaš sin nije posle nesreće sačekao policiju, već Hitnu pomoć, baš kako smi mi napisali – kazao je Ostojić.

Automobil marke golf koji je Aleksej vozio u vlasništvu je producentske kuće “Kobra film”, čiji su vlasnici njegov otac i stric Goran.

Protiv Alekseja je nakon toga podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna do četiri godine zatvora, ali je ona ubrzo odbačena.

3 COMMENTS

  1. Nema šta da se kaže da li je sačekao policiju kada je otišao direktno u policijsku stanicu kada su povređenog motociklistu odvezli ljudi iz hitne pomoći.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here