Bjonse i GaGa u borbi za Gremi

0

 

 Lejdi Gaga jedna od sigurnih dobitnika Gremija
 

Dodela je posvećena jednoj od najvećih figura pop muzike, Majklu Džeksonu, a sudeći prema stanju na kladionicama i među nominovanima, ovogodišnjom, 52. dodelom, apsolutno će vladati komercijala i pop.

 

 

U najprestižnijim kategorijama ove godine nominirane su Lady GaGa, Beyonce i Taylor Swift, a ondašnji mediji danas nagađuju kako je Syift ispala iz borbe, i da se za pobedu u muzičkom svetu prošle godine bore GaGa i Beyonce.

 

 

Konkurenciju im prave Black Eyed Peas i Kings of Leon, i to za najbolji album, Maxwell za pesmu godine i rokerski Dave Matthews.

 

 

U kategoriji najboljeg albuma alternativne muzike konkurišu Depeche Mode, David Byrne i Yeah Yeah Yeahs.

 

Osim spektakla uživo, fanove pokojnog Džeksona očekuje i proekcija njegovog spota "Earth Song", koji će se premijerno prikazati većeras.

Pesme "Poker Face", "You Belong With Me", "Use Somebody", "Single Ladies (Put a Ring On It)’" i "Pretty Wings" nominovane su u kategoriji za najbolju pesmu i sve su se nalazile u prvih pet na Billboardovoj listi Hot 100.

 

Isto je i s nominovanim albumima: Beyoncein "I Am… Sasha Fierce", "The Fame", Lady Gage, "Fearless" mlade pevačice Taylor Swift, "The E.N.D." Black Eyed Peasa i "Big Whiskey and the GrooGrux King" Dave Matthews Banda postigli su komercijalne uspehe što nije neuobičajeno kod nominovanih za nagradu Gremi, ali je ove godine, presudno.

 

Ipak, ono što je gledaocima zanimljivije od presude u čije će sjajne statute ruke, je bogata lista izvođača koja se u ovim trenucima najverovatnije već sprema dati nabolje od sebe.

 

Taylor Swift (kojoj i kritičari i kladioničari predviđaju trijumf na dodeli), Mary J. Blige, Beyonce, Eminem, Drake, Lil Wayne i mnogi drugi večeras će zapevati svoje, ali njih bi mogao da zaseni dugo očekivani i ekscentrični nastup Lady GaGe i Eltona Džona, koji detalje oko svog dueta drže u tajnosti.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here