Blagoslov “Vestima”, poklon štićenici

0

Apel 60-godišnje Danice Vukosavljević iz Novog Bečeja, majke 22-godišnje Suzane, slepe od rođenja, upućen na ime protojereja Nikole Škrbića, starešine hrama Svetog Save u Parizu, nije ostao bez odgovora. I ovog puta nesrećna majka koja sakuplja sredstva za svoju ćerku, potrebna za kontrolni pregled na čuvenoj očnoj klinici u Tibingenu, dobila je pomoć od 200 evra, dobrotom jednog parohijanina i Kola srpskih sestara iz Pariza. Jer jedino tako Danica i Suzana Vukosavljević mogu da otputuju u oktobru za Nemačku, gde će dr Šmit odlučiti o daljim potezima kada je u pitanju mlada štićenica Humanitarnog mosta. Isti onaj stručnjak koji je prvi uspeo 2011. da složenom operacijom odagna totalni mrak u Suzaninim očima.
Ova mlada devojka, rodom iz Bosanskog Novog, još je jedna nevina žrtva sankcija uvedenih 1992, kada je prevremena došla na svet i bila smeštena u inkubator u banjalučkom Kliničkom centru gde je zbog nedostatka kiseonika ostala slepa. Nakon tri operacije u Rusiji i poslednje u Nemačkoj, ova devojka razlikuje svetlo od tame, a da li će ikada videti lice svoje požrtvovane majke ili brata Mirka, ne znamo, ali ako postoji i trun nade zašto ne verovati da je i to moguće.

Suzana Vukosavljević
 

Prilog od 200 evra istog dana je iz beogradskog Dopisništva "Vesti" uplaćen na bankovni račun Danice Vukosavljević koja ovih dana, uprkos godinama, nadniči zajedno sa sinom kako bi prikupili potrebnih 1.500 evra. Time smo opravdali lepu zahvalnicu iz parohije Svetog Save u Parizu s potpisom protojereja Škrbića a koja glasi: "Zahvalni smo evropskoj redakciji "Vesti" i Humanitarnom mostu što svojim akcijama budi savest našeg blagočestivog naroda u rasejanju i doprinosi da se pomogne deci i bolesnima."

 

Kontakt
Adresa: Danica Vukosavljević, M. Čiplića 32, Novi Bečej 23272, Srbija. Broj mob. telefona: 00381 63 78 60 204. Ako ih slučajno posetite, iznenadićete se: slepa Suzana obavlja sve poslove u kući, a uz pomoć govornog programa radi na kompjuteru i aktivna je na društvenim mrežama.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here