Blamaža i u Beogradu: Gredigova lekcija Čukaričkom

0

Ni iskustvo nije pomoglo: Nenad Mirosavljević
 

Čukarički nije mogao sa desetoricom, pa mu se već večeras na Banovom brdu praktično završio evropski put za ovu sezonu. Izabranici Vladana Milojevića doživeli su ubedljiv poraz na svom terenu u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope od austrijskog Grediga – 0:4 (0:1).

 

Brđanima su kola nizbrdo krenula u 25. minutu kada je isključen Lukas Pjasentin, koji je kao poslednji igrač odbrane srušio brzonogog peruanca Jordija Rejnu.

Gosti su u završnici prvog dela meča meča uspeli da iskoriste brojčanu nadmoć i preko Štefana Nuca dođu do vodećeg gola, a mogli su i do još jednog. Ipak, siguran pogodak španskog napadača Tomasa Mirande fantastičnom reacijom sprečio je odlični Rajko Brežančić, koji je u poslednjim trenucima sa gol linije otklonio opasnost pred golom Borivoja Ristića.

 

Ono što nisu iskoristili u finišu prvog, gosti su uspeli u finišu drugog poluvremena, kada su do vrha napunili mrežu ekipe sa Banovog brda. Seriju pogodaka u samoj završnici meča započeo je Danijel Šuc u 80. minutu, a isti igrač je pet minuta kasnije i definitivno srušio sve evropske snove Brđana. Tačku na ubedljiv trijumf ekipe Mihela Baura stavio je strelac prvog gola Štefan Nuc u poslednjim trenucima igre.

 

Čukarički – Gredig 0:4 (0:1)
Strelci: Nuc u 37. 90. i Šuc u 80. i 85. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: oko 2.000. Sudija: Sergejus Sliva (Litvanija). Crveni karton: Pjasentin (Čukarički).

ČUKARIČKI: Ristić, Pjasentin, Janković (od 62. Janković), Ostojić, Brežančić, S. Srnić, Todorović, Matić, Stoiljković, S. Srnić, Mirosavljević (od 46. Boljević).

GREDIG: Stanković, Karner, Boler (od 84. Martšinko), Strobl, Huspek (od 29. Šuc), Mak, Brauer, Handle, Tomi Korea, Rejna (od 80. Valner), Nuc.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here