EPA-EFE/DANIEL KOPATSCH

“Iskreno, izgledam verovatno bolje nego što se osećam”, izjavio je proslavljeni košarkaški trener Dejvid Blat, koji boluje od multiple skleroze (MS).

Izraelskom stručnjaku ovo autoimuno obeljenje dijagnostikovano je 2018. godine dok je bio trener Olimpijakosa, zbog čega je bio primoran da napusti klub iz Pireja.

– Multipla skleroza je teška bolest, koja vremenom, uz tip koji ja imam, postaje sve gora. Uz lečenje koje sprovodim, nada je da nekako održimo nepromeno stanje u odnosu na trenutak kada je dijagnoza uspostavljena – rekao je Blat za grčku nacionalnu televiziju.

Blat je istakao da se trudi da vodi zdrav način života, uz redovno vežbanje, dijetu i zdrave navike.

– Dobro se držim. Nisam više ono što sam nekad bio. Ne preskačem zgrade i ne jurim ljude oko terena, ali sam dobro i pokušavam da zadržim pozitivan stav – objasnio je Blat koji je sa selekecijom Rusije bio šampion Evrope 2007, sa Makabijem osvajač Evrolige 2014, sa Darašufakom pobednik Evrokupa 2018, a u riznici trofeja ima još po bronzu sa Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva.

Bivši trener Klivlend Kavalirsa komentarisao je igre Lebrona Džejmsa sa kojim je sarađivao u timu iz Ohaja, istakavši da je on trenutno najbolja moguća verzija sebe.

– Ono što je Lebron Džejms uradio u poslednjih godinu i po dana u NBA ligi, u njegovim godinama, je potpuno fenomenalno. Mislim da je trenutno možda i bolji igrač nego što je bio ikada pre, a već je bio okarakterisan kao najboljih košarkaša sveta. Zato jednostavno morate da mu skinete kapu za sve što je postigao, jer to je vanserijski – rekao je Blat, koji je poražen u finalu plej-ofa NBA lige 2015. godine.

Sa ove vremenske distance, Blat ne žali za tom propuštenom prilikom istakavši da je malo ljudi imalo priliku da trenira neke od najboljih košarkaša na svetu.

– Bogatiji sam za iskustvo treniranja Lebrona Džejmsa i učešća u finalu NBA lige. Imao sam zapažen učinak za jednog evropskog trenera i to kratko vreme koje sam proveo u NBA je bilo veoma dobro. Srećan sam što sam imao priliku da radim stvar koju volim i da sam imao tako izvanredno iskustvo – zaključio je Blat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here