Košarkaški trener Dejvid Blat, samo četiri dana od otkaza u Olimpijakosu, izjavio je da bi voleo da postane ambasador Izraela u nekoj od zemalja.

Izraelac, rođen u Bostonu, priznao je da ga interesuje da bude diplomata posle 38 godina bavljenja profesionalnog košarkom kao igrač i trener.

– Uvek sam sanjao da budem ambasador i diplomata. Želim tako da pomognem mojoj državi – rekao je Blat za „Boston Globe“.

Razloge za loš start sezone u Olimpijakosu nije želeo da traži u njegovom oboljenju od multiskleroze, otkrivene ovog leta.

– Ne želim da bolest bude izgovor. Ipak, u razgovoru sa menadžmentom kluba morao sam da budem iskren da sam u nekim stvarima bio limitiran. Više problema je bilo u timu i zajedno smo odlučili da je najbolje da se rastanemo. Bez teških osećanja – priznao je bivši trener Makabija iz Tel Aviva i NBA ligaša Klivlenda.

Blat je osvojio Evroligu sa Makabijem, kada je proglašen za najboljeg trenera Evrope, sa istim timom i ABA ligu, pet titula prvaka i šest Kupova Izraela, Evrokup sa Darušafakom, sa Benetonom italijansko prvenstvo, dok sa reprezentacijom Rusije ima evropsko zlato i bronzu, kao i olimpijsko srebro.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime