Blater želi da ostane na čelu FIFA

0

"Nisam završio svoju misiju u svetskom fudbalu. Potrebno mi je još vremena. Nadam se da će mi na kongresu 2011. delegati ponovo ukazati poverenje, a ako se to ne desi, vratiću se u svoje selo i uživati u penziji", rekao je 73.godišnji Švajcarac.
 

Blater kaže da želi do kraja da sprovede ideju sa uvođenjem četvrtog sudije, koji bi nadgledao kazneni prostor, kao i da ozvanči pravlo 6+5, kojim bi bio ograničen broj stranaca u klubovima.
 

Na čelu FIFA Blater se nalazi od 1998. godine i 2011. će mu isteći treći mandat. U toku njegovog predsednikovanja doneta je odluka da se izborni kongresi FIFA ne održavaju u vreme Mondijala, već godinu dana posle njih.
 

Komentarišući ispad selektora reprezentacije Argentine Dijega Maradone, koji je na izuzetno vulgaran način izvređao novinare, Blater je rekao da FIFA jednostavno nema drugu mogućnost osim da protiv njega pokrene disciplinski postupak.
 

Predsednik FIFA se osvrnuo i na kritike na račun načina žrebanja parova baraža za prvenstvo sveta u evropskoj zoni.
 

"Priznajem da smo pogrešili. Trebalo je ranije saopštili da će se praviti šeširi. Uvek nešto novo naučimo i to ćemo imati u vidu za četiri godine. Na Svetskom kupu će u svakom slučaju igrati najbolje reprezentacije sveta, a ukoliko nekoga od velikih tamo ne bude, to će samo značiti da nije ni zaslužio da se nađe u Južnoj Africi", rekao je Blater.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here