Blažič: Idemo da iznenadimo Barsu

0

Fonet/A. K.

Posle Reala i Rudija Fernandeza, Jaka Blažić i drugovi će da megdan Barseloni u "Blaugrani"

 

– Barselona je sigurno favorit u ovoj utakmici. To je veoma iskusan tim, u poslednjih šest godina čak pet puta su bili učesnici fajnal-fora. Imaju izuzetno kvalitetan sastav i njihove ambicije u
ovoj sezoni su velike. Mi ćemo se potruditi da pružimo sve od sebe, da prikažemo maksimum u ovom trenutku – rekao je Blažič za sajt kluba. 

Crvena zvezda će u petak gostovati Barseloni u četvrtom kolu Grupe E Top 16 faze. Ekipa Dejana Radonjića i dalje je bez pobede u Top 16 fazi, dok španski tim ima jedan trijumf i dva poraza. 

– Mislim da smo u dosadašnjem toku Evrolige pokazali da možemo da se nosimo sa svakim protivnikom i zato ćemo i protiv Barselone pokušati da odigramo dobar meč – kazao je Blažić. 

Blažić je naveo da crveno-beli dobro poznaju igrače Barselone, kao i da španski tim u petak neće biti ni malo slabiji iako, prema najavama, neće igrati Huan Karlos Navaro i Bred Oleson. 

– (Marselinjo) Uertas je motor i mozak njihovog tima, Ante Tomić dominara pod košem, dok se dosta toga vrti i oko (Džastina) Doelmana. Imaju vrlo agresivnu spoljnu liniju, neke od najboljih
mladih igrača Evrope poput (Marija) Hezonje i zato ćemo morati da budemo veoma oprezni -rekao je Blažić. 

Slovenački košarkaš je istakao da motiva sigurno neće nedostajati u utakmici protiv jednog od najboljih timova Evrope. 

– Kod svih igrača postoji ogromna želja da pružimo maksimum, jer smo svesni da samo ako budemo odigrali meč na gornjoj granici naših mogućnosti možemo da dođemo u situaciju da iznenadimo Barselonu – rekao je Blažić. 

Meč između Barselone i Crvene zvezde igra se u petak od 20.45. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here