Foto: KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Fenerbahčea 77:63 u prvom kolu Evrolige.

Izabranici Saše Obradovića odigrali su bledu partiju u kojoj su samo u prvoj četvrtini odigrali onako kako umeju.

Mnogo izgubljenih lopti, promašenih otvorenih šuteva i jednostavno sa takvom igrom crveno-beli nisu uspeli da ispariraju ekipi Igora Kokoškova.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Džordan Lojd sa 15 poena, Hol je ubacio 12, a Volden je imao devet poena.

Fenerbahče do trijumfa predvodili su Lorenzo Braun sa 17 oena, Ulanovas sa 13 i De Kolo sa 12 i šest asistencija.

Ekipa sa Malog Kalemegdana odlično je otvorila utakmicu i posle tri minuta imala je pet poena prednosti (5:10). Posebno razigran bio je Lengston Hol, međutim nije imao podršku, te je Fener ubrzo uspeo da preokrene i dođe do +5, 18:13.

Do kraja četvrtine gledali smo “klackalicu” i ekipa Igora Kokoškova vodila je sa četiri poena posle deset minuta igre, 24:20.

Radovala je igra Zvezde u prvoj deonici, međutim u drugoj Obradović nikako nije mogao da bude zadovoljan izdanjem tima.

Crveno-beli mučili su se u napadu, nije bilo raspoloženih igrača i domaćin je uspeo da dođe do dvocifrene prednosti, 35:25.

Zvezda je u poslednji minut ušla sa sedam poena zaostatka, ali je dozvolila Feneru da napravi mini seriju i na pauzi je srpski predstavnik imao 12 poena zaostatka, 42:30.

Tokom trećeg perioda igre ekipa Saše Obradovića imala je dosta problema u napadu. Jednostavno teško su dolazili do koša, Fener je to iskoristio i posle 30 minuta igre rezultat je bio 57:41.

U četvrtoj četvrtini Zvezda je uspela pronađe kakav-takav ritam, ali u trenutku kada su imali šansu da dođu na jednocifreni zaostatak, pravili su veliki broj grešaka. Nisu crveno-beli imali snage za preokret i Fenerbahče je zasluženo slavio.

 

1 COMMENT

  1. ne znam zasto ljudi prave probleme kad je covic obecao da napada vrh evro lige.to je najbolji covek koi nista ne laze pun postenja dobrih reci,nikad se nesvadja ni sa kim jednom recju jednom recju fenomenalan covek.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here