EPA/Andy Rain
Toni Bler

Povodom obeležavanja 20. godišnjice od potpisivanja Kumanovskog sporazuma i ulaska NATO snaga na teritoriju tzv. Kosova, oglasio se bivši britanski premijer Toni Bler porukom da je odluka o bombardovanju Srbije doneta da bi se, kako je naveo, “sprečila masovna ubistva, zaštitila ljudska prava i osigurala stabilnost u tada ratom zahvaćenom regionu”.

– Godine 1999. doneo sam odluku da se Britanija priključi NATO snagama – napisao je Bler na svom fejsbuk profilu i dodao da je to obezbedilo prisustvo mirovnih snaga UN na Kosovu, bezbedan povratak izbeglica i raseljenih lica širom regiona i stvorilo “politički okvirni sporazum“.

Bler se porukom obratio i građanima Kosova i Metohije, rekavši da sada, kako je naveo, 20 godina posle rata, treba izgraditi bolju budućnost građana.

14 COMMENTS

  1. Kapitulacija
    1999. je potpisana kapitulacija što god neko mislio. Kada potpišeš da povlačiš svoju vojsku i policiju sa neke teritorije onda je to kapitulacija. Državu čine instucije, a Srbija na Republiku Kosova od 1999. više nema ništa.

  2. Da , NATO sa SAD na čelu , je na Kosovu i Metohiji zaštitio ljudska prava isto kao i u Krajini , tako što je sa oba mesta proterano pola miliona Srba . To je najveći progon stanovništva u Evropi posle IIsv. rata .

  3. Ovi nasi savetnici nam nisu bas naklonjeni. A nasa politika in Jos nagradjuje
    (Solana lomi lebt , Klintonka dobije Pate za izbore , Bler postane cak i savetnik itd)
    Dali je narod slep ili je i posle ovog komentara nedovoljno ponizen i ispljuvan ?
    A nama je jako dobro poznato da su Englezi (i njima srodni narodi) stolecima po citavom svetu sprecavali
    masovna nedela (Indija , Kina ,Arapske zemlje ,Afrika, Australija ,Severna i juzna Amerika ,100-tine ostrva i kultura) i stitili ljudska prava i sve do dana danasnjeg. Dali ce predstavnici
    zemalja koji su po svetu cinili i jos uvek cine najvece zlocine i profitiraju do dan-danas ikada odgovarati…???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here