Bler: Političar mora da ima radno iskustvo

0

Teško je priznati, ali ovaj put Toni Bler ima pravo

 

“Koliko političkih lidera ima iskustva sa odgovornim poslovima u stvarnom životu, u životu van politike? Danas je veoma uobičajeno da mlade osobe koje se interesuju za politiku počinju da rade kao analitičari ili istraživači za pojedine stranke, a onda se presele u poslaničke klupe”, naveo je Bler.

 

On je dao svoj primer angažovanja u “realnom” svetu pre ulaska u politiku.

 

“Proveo sam samo sedam godina u privatnom sektoru pre nego što sam ušao u politiku, ali je to vreme bilo krucijalno, to je vreme koje me je izgradilo. Naučio sam mnogo o biznisu i o ljudima i to je bilo veoma značajno za mene pre nego što sam postao političar. Naučio sam razliku između akademskih političkih ideja i politike koja se primenjuje u stvarnom svetu”, dodao je Bler.

 

Nekadašnji premijer je kritikovao male plate poslanika, kao i najavu Eda Milibanda da će plate biti smanjene za pet odsto ukoliko Laburisti pobede na izborima 2015. godine.

 

“Poslanici dovoljno plaćeni, odnosno nisu plaćeni onoliko koliko su plaćeni uspešni biznismeni. To smanjuje interesovanje za građenje političke karijere i to u trenutku kada su nam neophodni dobri, različiti i kvalitetni političari”, zaključio je Bler. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here