youtube.cpm/PRVA
Milutin Jeličić Jutka

Bivšem predsedniku opštine Brus, osumnjičenom seksualnom napasniku Milutinu Jeličiću Jutki, na današnjoj sednici Skupštine opštine biće vraćen odbornički mandat, saznaje “Blic”.

Prema informacijama do kojih je došao Blic, vraćanje mandata Jutki biće tačka današnjeg dnevnog reda. Nakon što je izabran za predsednika opštine, on je mandat vratio, a sada ga je tražio nazad. To praktično znači da će Jeličić moći ponovo da se kandiduje za predsednika opštine.

Odluku o potvrđivanju mandata Jeličiću potpisao je predsednik SO Miroslav Panić.

– Potvrđuje se mandat Milutinu Jeličiću za odbornika Skupštine opštine Brus izabranom na izborima održanim 24. aprila 2016. godine, sa izborne liste Nova Srbija – Milutin Jeličić Jutka – stoji u odluci koju je Panić potpisao.

Ovo je još jedna igra Jeličića. On je pod pritiskom Srpske napredne stranke podneo ostavku na mesto predsednika opštine, ali je iza njega ostao čitav aparat koji je uspostavljao dve decenije, pa osim fotelje, nije izgubio ništa od svog uticaja. Vraćanjem mandata pokušava da demonstrira silu i dodatno pritiska žrtve.

Zanimljivo je da bivši zamenik predsednika opštine Aranđel Stojković već godinu dana ima sudsku odluku o vraćanju mandata, ali do sada to nikada nije došlo na dnevni red i njemu mandat nije vraćen. Odluku je doneo Ustavni sud.

Kako saznaje “Blic”, na današnjoj sednici SO trebalo bi da se glasa o vraćanju mandata Jeličiću, ali i Stojkoviću. Međutim, plan je da se Stojković potpuno ignoriše.

Marija Lukić, Jutkina žrtva, kaže da je ova situacija apsurdna.

Nakon što je podneo ostavku na mesto predsednika opštine, Jeličić nije prestao da se ponaša kao glavni u Brusu. Dolazio je u opštinu, prisustvovao sednicama veća, čak je i koristio službeni automobil.

Suđenje Jeličiću izmešteno je iz Osnovnog suda u Brusu i trenutno je u nadležnosti Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu, koji će doneti odluku gde će ono biti nastavljeno. Nakon što je prethodni sudija otišao u penziju, a slučaj predat sudiji Svetlani Radojković, ona je punomoćnika Marije Lukić, advokata Borivoja Borovića, obavestila da je podnela zahtev za izmeštanje suđenja iz Brusa, piše Blic.

“Osnovni sud u Brusu podneo je zahtev za prenošenje mesne nadležnosti Vrhovnom kasacionom sudu u Beogradu, te da će eventualni glavni pretres biti zakazan po odluci Vrhovnog kasacionog suda”, stoji u dopisu sudije Radojković upućenom Boroviću.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here