Tanjug
Radomir Nikolić

Srpska napredna stranke (SNS) ne želi više Radomira Nikolića na čelu Kragujevca zbog niskog rejtinga kod građana i nudi mu mesto ambasadora u Kini ili Italiji, što on, međutim, odbija, piše danas “Blic”.

List navodi da je pitanje da li će Nikolić promeniti stav kada mu predsednik Srbije i vladajuće stranke Aleksandar Vučić saopšti da nije zadovoljna njegovim radom, tim pre što uživa podršku svega devet odsto građana, što je najgori rezultat u lokalnim samoupravama u kojima su naprednjaci na vlasti.

U SNS-u smatraju da ovako nizak rejting njenog istaknutog člana ugrožava ulged celokupne vlasti i da je zato neophodno da dođe do kadrovskih promena.

“Kako stvari stoje, i pored poritivljenja Radomira Nikollića i njegovog oca, bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, on najverovatnije neće biti kandidat za gradonačelnika. Analiza koju je nedavno razmatrao vrh stranke ukazuje da ima isuviše negativnih poena”, kaže jedan izvor “Blica”.

On navodi da je Tomislavu Nikoliću jedan Vučićev saradnik preneo da je bolje da se njegov sin sam povuče, nego da bude smenjen, ali da je on to odbio navodeći da ga interesuje samo Kragujevac.

Taj izvor dodaje da je problem što su i sami naprednjaci u Kragujevcu podeljeni oko ovog pitanja, pa će, kako kaže, “verovatno vruć krompir u vezi s kadrovskim rešenjem u gradu opet da stave u ruke Vučiću”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here