EPA/CHRIS KLEPONIS / POOL
Donald Tramp

SAD su zacrtale novi rok za rešenje kosovskog problema, a kako Blic saznaje, Trampova administracija pokušava da sve završi do juna naredne godine i zato se oštro protivi bojkotu predstojećih izbora.

List piše da će Amerikanci u narednih nekoliko meseci učiniti sve da ubede srpsku opoziciju da uzme učešće na izborima koji će se održati na proleće naredne godine.

“U punom kapacitetu američka diplomatija radi na više frontova kako bi sporazum Beograda i Prištine bio potpisan do leta 2020.”, kaže sagovornik lista.

Osim učestalih kontakata američkih zvaničnika sa vlastima u Beogradu i Prištini, diplomate iz SAD pokušavaju da približe vlast i opoziciju u Srbiji da kroz dijalog dođu do rešenja kako bi se izbegao bojkot izbora.

“Kada sporazum bude finiširan i kada uđe u parlament, Amerikancima će biti važno da u parlamentu budu predstavnici opozicije. Nije važno kako će glasati, već da sede u sali i glasaju”, kaže sagovornik Blica iz diplomatskih krugova.

Našim zvaničnicima je, kako saznaje list, poručeno da će takse biti povučene, a sve bi trebalo da ide dosta lakše nakon Haradinajevog odlaska s mesta premijera, budući da je on najveći zagovornik istog.

“Rano je da se govori o tome šta će biti rešenje i šta je prihvatljivo za SAD. Prvi korak i prvi uspeh će biti da se dve strane vrate dijalogu jer bez toga ne možemo da učinimo ništa, navodi sagovornik lista.

6 COMMENTS

  1. А шта ако не буде тако како Американац хоће??? Нису Срби једини тиквани на овом свету који придају пажњу изјавама ових уображених малоумника убеђених да владају целом планетом.

  2. Ko treba njegove savete? Jedino resenje je da se povuku i priznaju gresku. Tako bi mogli da uzroke bombardovanja prebace drugima. I ti drugi bi bili, kao glavni krivci, obavezni da nadoknade ratnu stetu.

  3. Hoće Tramp.A šta hoće Srbi.Po meni je to bitnije.Tramp nek se bavi ukidanjem ropstva u Teksasu.

  4. Sprema se nova prevara protiv Srba, ocigledno.
    Realno: UN 1244, medjunarodno pravo…
    Realno: sila Boga ne moli…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here