Tanjug/AP
Državni sekretar SAD Entoni Blinken

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas, na sastanku sa ukrajinskim kolegom Dmitrijem Kulebom u Vašingtonu, da će samit NATO-a u Vašingtonu dodatno ojačati veze Ukrajine sa Alijansom i predstaviti snažan paket pomoći Ukrajini.

On je rekao da će samit NATO-a dodatno ojačati veze Ukrajine sa Alijansom i njen put ka članstvu.

– Uradili smo mnogo posla poslednjih nedelja i poslednjih meseci i mislim da ćete sa ovog samita videti veoma snažan paket za Ukrajinu. U širem smislu, blisko smo sarađivali kako bismo osigurali da kako stvari budu napredovale, Ukrajina ima ono što joj je potrebno da stane na noge, vojno, ekonomski, demokratski, a mi smo na veoma dobrom putu ka tome – rekao je Blinken, prenosi Interfaks Ukrajina.

On je ponovio da je uspeh Ukrajine kao jake, nezavisne, uspešne zemlje najbolji odgovor agresiji koju ruski predsednik Vladimir Putin i Ruska Federacija nastavljaju da vrše protiv Ukrajine.

Blinken je uverio da se posvećenost Sjedinjenih Američkih Država i desetina zemalja širom sveta da pomognu Ukrajini nastavlja, kao i posvećenost uspehu Ukrajine kao jake zemlje, što će, kako je rekao, “biti veoma konkretno demonstrirano u narednih nekoliko dana na samitu NATO-a”.

1 COMMENT

 1. ЈОШ долара штампајте , безврједни постају па их ратом браните.

  ЗЛО ЗА ОВУ ПЛЕНЕТУ ЈЕ америчка
  Индустрија ратова .

  СПАСИ НАС БОЖЕ ☦️
  ОД ЊИХОВЕ ТИРАНИЈЕ

  🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here