Tanjug/AP
Državni sekretar SAD Entoni Blinken

Američki državni sekretar Entoni Blinken oštro je osudio ruski raketni napad u subotu na luku Odesa u Ukrajini i poručio da Rusija snosi odgovornost za produbljivanje svetske krize sa hranom, saopšteno je iz Stejt departmenta.

Blinken je rekao da ovaj ruski napad “podriva angažovanje UN, Turske i Ukrajine da se esencijalne namirnice isporuče na svetska tržišta”.

– Samo 24 sata nakon što je postignut dogovor kojim bi se omogućio nastavak ukrajinskog izvoza poljoprivrednih proizvoda preko Crnog mora, Rusija je napadom na Odesu prekršila svoje obaveze. Kremlj nastavlja da pokazuje nebrigu za bezbednost miliona civila – naveo je Blinken.

– Blokadom Crnog mora, Rusija nastavlja da izgladnjuje Ukrajinu i iscrpljuje njenu sposobnost da svet snabdeva hranom – poručio je, između ostalog, Blinken.

Turski ministar odbrane Kulusi Akar izjavio je ranije da su ruski zvaničnici turskim kolegama rekli da Rusija nema nikakve veze sa napadom na luku u Odesi.

2 COMMENTS

 1. Koja glupost , mali % svjetskog djela proizvodnje pšenice je Ukrajina ,
  A kad to kažu amerikanci koji su vodili i izazivali sve ratove posle drugog svjetskog rata…
  Amerikanci su udomili sve hitlerove ss oficire i ljekare i naravno sve stručnjake iz vojne industrije ,
  I oni su sve od 2014 do danas uradili sve da do rata u ukrijini dođe,
  Šalju oružije , ratovat će do poslednjeg ukrajinca ,
  Jenkiji su zlo ovoga svijeta

 2. Baš je bio oštar, bogami, ne znam šta će Rusi od tuge!Nego šta je sa amerićkom pšenicom, pa oni su u vrhu proizvođaća, što se ne isprse, ili je to što neće da truju sirotinju sa GMO!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here