Tanjug/AP
Državni sekretar SAD Entoni Blinken

Američki državni sekretar Entoni Blinken tvrdi da Rusija snabdeva Iran savremenim naoružanjem, navodno, dobijajući dronove zauzvrat.

– Slažemo se da Iran ne sme da dobije nuklearno oružje. Razgovarali smo o produbljivanju saradnje kako bismo se suprotstavili i omeli destabilizujuće akcije Irana u regionu i šire – rekao je Blinken.
– Zauzvrat, Rusija snabdeva Iran modernim oružjem. To je bilateralna saradnja – rekao je Blinken.
Moskva i Teheran su više puta odbacivale navode da Iran isporučuje Rusiji iranske dronove za njihovu upotrebu u Ukrajini. Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov nazvao je takve poruke dezinformacijama i naglasio da ruska vojska koristi dronove, domaće proizvodnje.
Šef iranskog ministarstva spoljnih poslova je početkom novembra rekao da je Islamska Republika isporučila dronove Rusiji, ali u malim količinama i to nekoliko meseci pre početka vojne operacije u Ukrajini.

2 COMMENTS

  1. Kako to Vi mozete da isporucujute oruzje Ukrajini i svima koji su u vasem interesu a Rusija ne moze.Kako to pa vi ste stubovi demokratije i cuvari medjunarodnog prava.Smeta vam isporuka oruzja IRANU.Koliko ta zemlja stare civilizacije trpi pod vasim terorom i sankcijama.Dosta je bilo Nisu ni Srbi,ni Rusi ni arapi lud i glup narod.Doslo je vreme da se satanizovani Zapad dovede u red i strpa u svoje aveze.Dosta je Zapad pobio naroda po svetu.Dosta ste zla naneli sirom sveta od Hirosime,nagasakija.Koreje,Vjetnama.Irana,Iraka Sirije.Libije Jugoslavije,*83% sveta je proti vas,

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here