Tanjug/AP
Državni sekretar SAD Entoni Blinken

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je danas da Sjedinjene Države smatraju da je važno da se suprotstave Rusiji, jer je njena agresija na Ukrajinu ugrozila temeljne principe međunarodnog sistema, prenosi Rojters.

On je to rekao na konferenciji za novinare zajedno sa ministrom spoljnih poslova Južne Afrike Naledijem Pandorom tokom posete koja će se nastaviti podlaskom u Demokratsku Republiku Kongo i Ruandu.

Pandor se nadovezao rečima da niko u Južnoj Africi nije podržao rat u Ukrajini, ali i da se propisi međunarodnog prava ne primenjuju ravnomerno.

– Trebalo bi da budemo podjednako zabrinuti zbog toga što se dešava narodu Palestine, kao i šta se dešava narodu Ukrajine – rekao je Pandor.

Rojters podseća da se Južna Afrika, poput mnogih drugih afričkih zemalja, uzdržala od glasanja u Ujedinjenim nacijama kada je trebalo osuditi Rusiju za napad na Ukrajinu.

6 COMMENTS

  1. Ако је ико прекршио , то сте ви.Да напименемо:Србија,БиХ,Либија,Сирија,Југославија,Палестина,Косово,Кореја,Вијетнам…и још много,много тога.А ви сада,због ваших интереса хочете уништити Европу,Тајван и остале земље.

  2. To je vazno samo tebi g. Blinken i vasoj lopovskoj kliki! Meni to uopste nije vazno; cak sta vise, svim srcem podrzavam Rusiju u tome sto radi. Jer je Rusija u pravu!

  3. Vuko
    Vazno je suprotstaviti se Blinkenu koji hoce da uvjeri cijeli svijet da vidi u ono sto ni sam ne vidi, jer je zaslijepljen mrznjom prema svima koji ne misle poput njega. Nema nista nistavnije od onoga koji misli da misli a ne misli, niti ista opasnije od onoga koji misli zlo. Svijet se budi i otvara oci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here