Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski je noćas došao do svog najboljeg učinka od dolaska u NBA, pa je tako upisao 10 poena, četiri skoka, tri blokade i dve asistencije u porazu Oklahome od Los Anđeles Lejkersa

Srpski igrač nije bio nezadovoljan, uprkos porazu. Svestan je kvaliteta svog tima i kaže da se trudio da igra dobro u odbrani.

– To je moj posao. Preko odbrane donosite energiju timu. Blokade dolaze samo zato što sam dovoljno visok, koristim ono što imam. Iz svake utakmice nešto učimo. Danas smo igrali protiv Lejkersa, koji su odlični. Ako se zaustavite samo na trenutak, oni će preuzeti stvari u svoje ruke i povestiPokuševski.

Dodaje da mu je bilo izuzetno drago što je zaigrao protiv Lejkersa i nekih igrača koje je samo gledao na televiziji dok je bio mlađi.

– Bilo je sjajno. Gledam na to kao na svaku drugu utakmicu, ali je motivacija kada igrate protiv Lejkersa uvek veća. Bilo je teško, nešto sam i naučio i pokušaću to da pokažem na narednim utakmicama. Sećam se da sam gledao te igrače na televiziji još dok sam imao deset godina, Lebron je neverovatan, Dejvis takođe – ističe Pokuševski.

Uz Pokuševskog, u ekipi Oklahome se nalazi još jedan veoma mlad igrač iz Evrope. Reč je o Teu Maledonu, koji je prethodno nastupao za ekipu francuskog Asvela iz Vilurbana u Evroligi.

– Teo Maledon je sjajan igrač, veliki talenat. Tu smo jedan za drugog. Na treninzima se guramo međusobno i podržavamo se. Svaka utakmica je bitna, pokušavamo da napredujemo iz meča u meč – dodaje srpski košarkaš.

Zaključuje da će morati dosta da napreduje ukoliko planira da se zadrži i napravi ime u NBA ligi na duže staze.

– Trenutno radim apsolutno na svemu – driblingu, šutu, odbrani… Pokušavam da se unapredim. Ako želiš da budeš veliki igrač, moraš da budeš dobar u svemu na terenu – završava priču naš igrač.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here