Tanjug
Crnogorska policija

Dok traje rasprava u crnogorskom parlamentu o Predlogu zakona o slobodi veroispovesti, tenzije u gradu, kao i skupštini su podignute.

Sveštenici i vernici MPC su i dalje na barikadama. Kako su preneli novinarima, oni čekaju garancije da će se predloženo rešenje povući iz skupštinske procedure.

Crnogorski premijer Duško Marković informisao je ranije parlament o razgovoru sa mitropolitom Amfilohijem, koji je tražio da vlada povuče predloženi zakon o slobodi veroispovesti, ali da dogovor o tome nije postignut.

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić izrazio je žaljenje što do dogovora nije došlo i pozvao je narod na ulice,

U skupštini Crne Gore mere bezbednosti su podignute na viši nivo, a obezbeđenje nosi gas maske oko struka.

Dok u crnogorskom parlamentu traje rasprava o Predlogu zakona o slobodi veroispovesti, vernici Srpske pravoslavne crkve (SPC) iz Pljevalja i Žabljaka blokirali su most na Tari.

Ranije danas blokiran je magistralni put Berane – Bijelo Polje. To je saopšteno na skupu sveštenstva, vernika i građana kod Blažovog mosta u Podgorici, a potvrdili su i poslanici Demokratskog fronta (DF) u parlamentu.

“Neka budućnost ovog skupa zavisi od onih koji su na mostovima i putevima, jer je sigurno hladnije njima na mostu na Tari, nego nama u Podgorici”, rekao je sveštenik Predrag Šćepanović. Kordon policije na Blažovom mostu i dalje blokira put ka centru grada. Okupljeni građani u blizini mosta pevaloi su “Oj, Kosovo, Kosovo”.

 

1 COMMENT

  1. Krenulo je, sad nema povratka. Sve redom, osloboditi Crnu Goru pa Srbiju. Zatim Republiku Srpsku i ujediniti sve koji to zele. Ko nece, moze menjati tabor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here