EPA

Pripreme Rusije za “napad” na Ukrajinu stigle su i do Kamčatke gde su navodno prebačene snage u slučaju da izbije globalni rat, piše američka agencija “Blumberg” pozivajući se na analitičare.

U članku se navodi i da “sveobuhvatan napad” Rusije na Ukrajinu nije verovatan pre januara zbog blatnjave zemlje, toplog vremena i potrebe za dodatnim snagama.

Podsetimo, portparol Kremlja Dmitrij Peskov već je ranije komentarisao navode ove američke agencije na temu napada na Ukrajinu, ukazujući da mnoge američke medije koriste kao kanal za informativnu kampanju protiv Rusije.

On je, takođe, rekao i da veliki broj članaka u zapadnim medijima na ovu temu sugeriše da su moguće provokacije i da se tenzija diže veštački.

Tvrdnje da Moskva navodno priprema vojnu invaziju na Ukrajinu mogu poslužiti kao paravan za agresivne težnje Kijeva da problem Donbasa reši vojnim putem, naglašeno je u Kremlju. Reagovao je i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov koji je ukazao da kijevski režim nastoji da sebe prikaže kao žrtvu ruske agresije.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here