Youtube/DrivingElectric

Portparol BMW-a izjavio je za nemački Leipziger Volkszeitung da će se i3 proizvoditi još četiri godine, što znači da će BMW-ov električni prvenac biti u prodaji duže od jedne decenije u trenutku kada bude povučen sa tržišta. To se može smatrati uspehom za jedan savremeni automobil u doba kada je proizvodni vek modela sve kraći i najčešće iznosi 6-7 godina.

BMW i3 trenutno se prodaje sa baterijom kapaciteta 42,2 kWh, što je prema WLTP mernom standardu dovoljno za autonomiju u vožnji između 285 i 310 km.

Kada je lansiran, i3 je najpre imao bateriju od 22 kWh, da bi 2016. njen kapacitet bio povećan na 33,2 kWh. Kako bi automobil ostao konkurentan na tržištu i u narednim godinama, očekuje se da će BMW još jednom povećati njen kapacitet i radijus kretanja vozila, što bi moglo da se dogodi 2020. ili 2021.

Kada 2024. godine i3 bude najzad povučen iz prodaje, BMW bi trebalo da u ponudi ima nekoliko električnih modela, kao što je električna Serija 1, dugo najavljivani i4, zatim iX3 i iNext, pa se odlazak BMW-a i3 sa scene neće bitno odraziti na prodaju modela na struju ove bavarske kompanije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime