Bobi MVP, Vilijams najbolji asistent

0

Fonet/A. K.
Dominantan u prvoj fazi Evrolige: Boban Marjanović
 

Boban Marjanović od početka sezone igra izvanredno, a o tome najbolje svedoči njegov učinak u Evroligi. Naime, visoki centar Crvene zvezde Telekom je na deset evroligaških mečeva beležio u proseku dabl-dabl učinak od 16.8 poena i 10.7 skokova što mu je donosilo prosečan indeks 24.9.

Marjanović je sa tim indeksom uspešnosti ubedljivo najkorisniji igrač prve faze najjelitnijeg takmičenja jer je njegov prvi pratilac prvotimac Albe Džamel Meklin sa prosečnim indeksom 21. Takođe, Marjanović je najbolji skakač prvog dela Evrolige sa učinkom koji je za čak 3.4 skoka po utakmici veći od prvog pratioca Šejna Lavala iz Dinamo Sasarija koji je imao 7.3 uhvaćene lopte po meču.

facebook.com/KK Crvena zvezda Beograd
Dirigent Zvezdine igre: Markus Vilijams, majstor asistencija
 

Dominantni Boban Marjanović nije jedini igrač Crvene zvezde Telekom koji je zablistao individualnim učinkom. Drugi među jednakima koga bi trebalo posebno istaći je Markus Vilijams koji je najbolji asistent prvog dela Evrolige. Naime, američki organizator igre je sa 6.9 uspešnih dodavanja po meču na najbolji način ispoljavao svoju kreativnost i često ostavljao bez daha publiku širom Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here