Bogdan Bogdanović najavio povratak u Partizan: “Znam šta sam obećao, držim se toga!”

0
Foto: MN Press
Bogdan Bogdanović

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović održao je konferenciju za novinare povodom organizacije svog košarkaškog kampa koji će biti održan na Kalemegdanu od 27. do 29. avgusta.

Uz ćaskanje sa nekim od ranijih polaznika kampa, koji je i ove godine besplatan, Bogdan je pričao o tome kako je dobio motivaciju da animira klince i promoviše košarku, a neizostavna tema bila je i KK Partizan, koji sa Željkom Obradovićem počinje novu eru.

Kkako kaže, planira da se jednog dana sigurno vrati u Partizan, što su ga pitali novinari.

– Lepo je doći tamo. Što se tiče Partizana, ne treba pričati o mojoj ljubavi prema tom timu. Ja se i dalje držim tog obećanja, kada će se to desiti videćemo, sad sam pod ugovorom još tri godine bar.

– Pošto je na klupi Željko, ja znam jer sam iz Partizana otišao kod njega, kako bih dodatno napredovao i stekao nova znanja i sve što ide uz njega. Verujem u njega, a igrači će se adaptirati – istakao je Bogdanović.

Jedno od pitanja odnosilo se i na Olimpijske igre, gde Srbija nije uspela da ode posle poraza od Italije u finalu kvalifikacionog turnira. Bogdan nije mogao da učestvuje zbog obaveza u NBA ligi gde je igrao plej-of sa Atlantom, ali ističe da će igrati u Parizu 2024. godine.

– Teže je bilo gledati kvalifikacije iskreno. Na Olimpijskim igrama jednostavno smo morali da navijamo za neke druge reprezentacije, drago mi je da su neki sunarodnici došli do nekih njihovih ciljeva. Ostaje žal što se nismo kvalifikovali, karijere su kratke svima, ostaje žal što se nismo kvalifikovali, fokusiramo se za dalje, sledeće su u Parizu 2024. godine – rekao je Bogdan i najavio da će igrati na sledećim Olimpijskim igrama.

Upitan je i ko motivaciji da organizuje kampove za mališane.

– Ja stavim sebe kada sam ja bio mali i kako je meni bilo na nekim kampovima. Ja sam bio na nekom kampu na Kališu, bilo mi je zanimljiivo da budem tu na Kališu u masi tih klinaca, i dan danas pamtim neke ljude od tada. To je i moj cilj, osetio sam da mogu da animiram klince i da promovišem košarku – rekao je Bogdan, koji najavljuje i goste iznenađenja.

– Prethodnih godina je bilo lakše da organizujemo jer su mnogi bili u gradu, pošto je tek bila završena sezona, još sam u komunikaciji – ističe as Atlante.

Bogdan je na kraju poručio i da ništa u karijeri ne bi menjao.

– Ne bih ništa menjao, svako mora sam da traži svoj put, jer je to put bez kraja, stalno se menja i nikada nije isti. To je i savet njima, da budu strpljivi i da veruju u sebe. To je ono što te drži – zaključio je Bogdan Bogdanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here