Foto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Košarkaši Atlanta Hoksa su rezultatom 99:94 pobedili Los Anđeles Lejkerse.

Atlanta Hoksi igraju fenomenalno pod Nejtom Mekmilanom i sada su to pokazali i u duelu sa Los Anđeles Lejkersima.

Srpski reprezentativac se nedavno vratio iz povrede i pružio još jednu slabu partiju u kojoj je ubacio 9 poena uz 3 asistencije, po jednu ukradenu i blokadu i šut iz igre 4/10.

Na ruku Hoksima je išla i neprijatna situacija, jer se u prvom poluvremenu povredio i najbolji igrač Lejkersa, Lebron Džejms. On je iskrenuo zglob, pa se vratio u igru i ubacio trojku za svoj 10. poen i onda otišao u svlačionicu i više se nije vraćao.

Od tada je već bilo jasno da će Lejkersi jako teško da savladaju Atlanta Hokse, koji su bez većih problema kreirali dvocifrenu prednost koju su uspešno držali sve do kraja uz dominantnu igru u reketu i solidan šut spolja.

Utakmica je počela vrlo tvrdo, kao što možete videti i po krajnjem rezultatu, a Lejkersi su se uglavnom oslanjali o Lebrona Džejmsa, koji je ubacio 7 poena u tom periodu utakmice, dok je posebna čast ukazana Ražonu Rondu, čoveku koji je učestvovao u osvajanju šampionske titule.

Na početku druge deonice, Bogdanović je ubacio svoje prve poene, Hoksi uglavnom dominirali u reketu preko Kolinsa i Kapele, a najgori momenat po njih je bila povreda Lebrona Džejmsa nakon duela sa Solomonom Hilom.

Lejkersi bez Lebrona nisu mogli “da kupe” koš u drugom poluvremenu i tu je Atlanta već izgradila nedostižnu dvocifrenu prednost.

Montrez Herel i Denis Šruder su maltene sami igrali, a Mekmilan je veću minutažu dao igračima sa klupe poput Bogdana Bogdanovića i Danila Galinarija.

Bilo je malo i drame u finišu utakmice, kada su Lejkersi povezali neke dobre minute, a Atlanta promašila gotovo sve, u režiji Hurtera i Janga.

Na kraju, pobeda rezultatom 99:94 uz 27 poena i 15 skokova Kolinsa, 18 je ubacio Galinari, 14 Jang uz 11 asistencija, Bogdanović 10 poena, a Kapela 8 uz 16 skokova.

U redovima Lejkersa, 23 poena Herela, 16 Šrudera, 12 Moris i 10 Lebron Džejms, koji je odigrao jako malo zbog povrede.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here