Košarkaši Atlante, za koje igra Bograd Bogdanović, plasirali su se u finale Istočne konfrenecije NBA lige, pošto su u sedmom, odlučujućem meču, pobedil Filadelfiju sa 103:96.

Hokse je u majstorci predvodio Kevin Huerter sa 27 poena i sedam skokova, Tre Jang je zabeležio je dabl-dabl sa 21 košem i 10 asistencija, a Danilo Galinari je ubacio 17 poena.

Srpski bek Bogdan Bogdanović igrao je i pored povrede koju je zadobio u šestom meču, a za 21 minut na parketu ubacio je četiri poena i zabeležio po dva skoka i asistencije.

Ekipi Filadelfije nije pomogao ni Džoel Embid ni njegov učinak od 31 poena i 11 skokova, ali ni dabl-dabl Tobijasa Herisa od 24 koša i 14 uhvaćenih lopti.

 

 

 

Atlanta će u finalu Istočne konferencije igrati protiv Milvokija, koji je u polufinalu izbacio Bruklin posle majstorice.

Košarkaši Finiksa poveli su u finalu Zapadne konferencije, pošto su na svom parketu pobedili Los Anđeles Kliperse 120:114.

Najzaslužniji za trijumf Sansa bio je Devin Buker sa tripl-dabl učinkom od 40 poena, 13 skokova i 11 asistencija.

Isparatio ga je Deandre Ejton sa 20 koševa i devet uhvaćenih lopti, dok je među Klipersima Pol Džord sa 34 poena bio najbolji.

Drugi meč finala igra se u noći između utoraka i srede u Finiksu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here