Bogdanović najbolji mladi igrač Evrolige!

0

Bogdan Bogdanović
 

Najbolji je – Bogdan Bogdanović! Bek Partizana dobitnik je nagrade „Zvezdu u usponu“ koju Evroliga dodeljuje najboljem mladom košarkašu Starog kontinenta, na osnovu glasova svih trenera eminetnog takmičenja. Srpski reprezentativac je u sezoni 2013/2014 na 23 utakmice Evrolige ostvario učinak od 14,8 poena, 3,7 skokova i 3,7 asistencija prosečeno po meču, a do završne dve runde bio je i najbolji strelac takmičenja, što očigledno nije promaklo stručnom oku.

Nagradu "Zvezda u usponu“ Evroliga je ustanovila pre osam godina i ona je namenjena igračima koji su najviše napredovali u tekoćoj sezoni, a Bogdanović je ove nadmašio konkurente u vidu Aleksa Abrinesa (Barselona), Furkana Aledmira (Glatasaraj), Vitenisa Čizauskasa (Žalgiris), Tomasa Dimše (Žalgiris), Ilimana Diopa (Laboral Kuća), Mama Žaite (Nanter), klupske drugove Žofri Lovernja i Nikolu Milutinova (Partizan), rivala iz tabora večitog rivala Luku Mitrovića (Crvena zvezda), Cedija Osmana (Anadolu Efes), Domasa Sabonisa (Unikaha), Kenana Sipahija (Fenerbahče), Dešona Tomasa (Nanter) i Aksela Topana (Strasbur).

Pre Bogdanovića, Partizan je već imao jednog dobitnika „Zvezde u usponu“, u pitanju je Novica Veličković koji je tu nagradu dobio 2009, a osim dvojice Srba ovim priznanjem mogu da se pohvale još Erazem Lorbek, Andrea Barnjani, Rudi Fernandez, Danilo Galinari, Riki Rubio, Kostas Papanikolau i Nikola Mirotić (dvaput).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here