Srpski košarkaš i član Sakramenta Bogdan Bogdanović provodi deo odmora i u Srbiji. Nekadašnji košarkaš Partizana je u otkrio kako je uspeo da se navikne na stil igre u NBA kao i na kulturu u Americi, ali i šta očekuje od košarkaške reprezentacije u Kini.

 

– Generalno se igra drugačija košarka u Evropi, drugačija su pravila. Rekli su mi da moram biti agresivniji, čak i sebičniji, svi se bodre da budu takvi, to je nihova kultura. Tamo je takav sistem, moraš prvo da misliš na sebe. Ne možeš ti da igraš na svoj način, da promovišeš svoj sistem, već moraš da se prilagodiš ekipi – rekao je Bogdan u razgovoru za Sportski žurnal.

Uz Vlade Divca i Predraga Stojakovića u „foteljama“ Bogdana Bogdanovića i Nemanju Bjelicu na terenu, u sledećoj sezoni na klupi će biti i srpski trener Igor Kokoškov.

– Širimo se polako, vole nas tamo. Vlade i Peđa su ostavili dubok trag u Sakramentu, probili su led za nas, pa nam je malo lakše. Prvenstvo za mene i Bjelicu, dovođenje Kokoškova će biti super, pre svega zbog načina komunikacije. On će lakše moći neke stvari da nam prenese – iskreno je Bogdanović govorio o novom treneru.

Njega očekuju i pripreme za Svetsko prvenstvo u Kini. Otkrio je i kako gleda na ceo taj događaj.

– Verujem da ćemo osvojiti zlato, ali videćemo. Znam samo da svi sanjamo da se 2002. godina ponovi. Treba prvo da se skupimo pa da prođu pripreme, da složimo kockice, jednostavno da se sprijateljimo, tako zamišljam naš uspeh. Svi smo mi prijatelji, ali košarkaški da se „sprijateljimo“.

Bivši košarkaš Partizana otvorio je kamp na terenima Partizana na Kalemegdanu. Na njemu će se okupiti klinci i klinceze uzrasta od 12 do 15 godina gde će besplatno od 21. do 23. juna od omiljenog igrača i njegovih prijatelja učiti finte i poteze.

– Svake godine se trudimo da Kamp bude sve bolji, nadamo se da će i onaj sledeće godine biti bolji od ovog – kratko je rekao Bogdanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here