Maestralna partija Bogdana Bogdanovića daleko je odjeknula u američkoj javnosti. Srpski košarkaš je faktički jednom rukom uspeo da na pleća obori Janisa Adetokunba i Milvoki Bakse, koji su pred kraj utakmice imali dvocifrenu prednost. Ipak četiri trojke našeg igrača uz 32 poena presudili su timu sa severa SAD-a.

Posle utakmice, on je otkrio gde leži tajna njegovog uspeha. Kako on ističe, za sve je zaslužan Nejt Mekmilan, koji je svojim dolaskom promenio sve. Novi trener je dodelio Bogdanu lidersku ulogu, a uz to je podigao hemiju tima na najviši mogući nivo.

– Imamo kapacitet da svake noći neki drugi momak iskoči, ima dosta igrača i trener me je ohrabrio da budem agresivniji, od prvog dana kada je preuzeo tim. Rekao mi je da zna zašto sam došao, ‘hoću da budeš agresivniji, imamo zadatak da se pobrinemo za tvoj posao’. On želi da igram sa više pritiska i meni se to sviđa. Cenim to, imam dosta zahvalnosti za njega, stavio me je pod pritisak, a ja pritisak volim – istakao je Bogdanović.

Nisu previše u Atlanti osetili odsutnost Trea Janga, što potvrđuju sami rezultati. Hoksi su trenutno četvrti na tabeli Istočne konferencije.

– Ko god je ‘aut’, trener uđe u svlačionicu i pokaže stisnutu pesnicu, kaže nam smo mi jedno, i da ćemo tako igrati. To je tako jednostavno, ali on ima neverovatne govore pre utakmica, trebalo bi da uđete i čujete to – podvlači Bogdan.

Za kraj, pokušao je da napravi određenu paralelu sa igrama u Fenerbahčeu, Partizanu i reprezentaciji Srbije, što nije bio nimalo lak posao.

– Pokušavam da kažem momcima da je teško napraviti tu timsku hemiju, ja ću uraditi nešto za tebe, ti za mene, radimo jedni za druge, to košarku čini lakšu. To je sve što znam, znam i da smo sve bolji iz meča u meč. Setio sam se Fenera, kada sam došao. Bio je to proces da se izgradi poverenje između igrača, ovde to ide solidno brzo, znam sad kako to ide – zaključio je Bogdanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here