Foto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Košarkaši Atlanta Hoksa savladali su Njujork Nikse 107:105 u Medison Skver Gardenu i tako napravili “brejk” na startu prve runde NBA plej-ofa.

Junak “jastrebova” bio je Trej Jang koji je 0,5 sekundi pre kraja utišao 15.000 navijača (svi vakcinisani), a jedan od najzaslužnijih za “brejk” Hoksa bio je i Bogdan Bogdanović.

Iako se tokom celog meča mučio sa šutem, Bogdanović je pogodio ključnu trojku za izjednačenje na 103:103, pedesetak sekundi pre kraja utakmice, u trenutku kada Hoksi nisu imali rešenje u napadu.

Nakon toga su se Hoksi odbranili, pa je Jang pogodio dva slobodna bacanja. Usledio je sjajan koš Rouza za novo izjednačenje, da bi Jang rešio meč u poslednjem napadu.

Jang je meč završio sa 32 poena (11/23 iz igre) uz 10 asistencija i 7 skokova, a najbolje ga je pratio Bogdanović sa 18 poena (7/15 iz igre), od čega 12 u drugom poluvremenu, sve trojkama (4/9).

Bogdanović je tri trojke pogodio u poslednjoj četvrtini, poput poslednje, i ostale dve u vrlo važnim trenucima kada su se Hoksi mučili da poentiraju.

Srpski košarkaš imao je i četiri skoka uz po dve asistencije i ukradene lopte, za 35 minuta na parketu.

Dvocifren učinak u Hoksima imali su još Lu Vilijams sa 13 i Džon Kolins sa 12 poena i 7 skokova, dok je Klint Kalepa dodao 9 poena uz 13 uhvaćenih lopti i dve blokade.

Niksi su tokom većeg dela meča zaostajali za Hoksima, bilo je i -11 u prvom poluvremenu, da bi na krilima rezervista preokrenuli u drugom.

Diktirali su rezultat do same završnice, pre svega zahvaljujući sjajnoj odbrani, ali su lošom organizacijom napada propustili šansu da prelome meč.

Blistao je rezervni plejmejker Alek Burks sa 27 poena (9/13), ali nije imao adekvatnu podršku sve vreme.

Najbolje ga je pratio saigrač sa klupe Derik Rouz sa 17 poena uz po 5 skokova i asistencija, te nekoliko bitnih šuteva.

Po dabl-dabl su ostvarili Džulijus Rendl sa 15 poena i 12 skokova, te Ar-Džej Beret sa 14 poena i 11 uhvaćenih lopti, ali su previše oscilirali tokom meča.

Drugi meč serije na programu je u noći između srede i četvrtka, od 1.30 po našem vremenu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here