Srpski košarkaš najverovatnije će postati „ograničeni slobodni agent“ na leto u potrazi za bogatijim NBA ugovorom.

 

Tu informaciju je preneo novinar lokalnog Sakramento Bija (Sacramento Bee) Džejson Anderson.

Anderson tvrdi da Bogdan Bogdanović najverovatnije neće produžiti ugovor sa Kingsima do 21. oktobra, već će na leto probati da dobije unosniji ugovor.

Bogdanović bi dobio od Kingsa 52 miliona dolara za četvorogodišnji ugovor, ukoliko produži saradnju u narednih sedam dana.

Ukoliko to ne učini, narednog leta će moći da dobija ponude drugih timova, mnogo unosnije, jer bio bio među zvučnijim imenima u „klasi 2020“ ograničenih slobodnih agenata.

Sakramento bi i u tom slučaju mogao da ga zadrži, ali samo ako izjednači ponudu drugog tima koji želi bivšeg beka Partizana.

Naravno, ukoliko Bogdanović zaista odluči da „testira“ tržište sledećeg leta, to će predstavljati svojevrsnu „kocku“ zbog rizika od slabije sezone ili neočekivane povrede koji značajno mogu da utiču na njegovu reputaciju.

Bogdanović ulazi u poslednju, treću godinu ugovora sa Kingsima vrednog 27.000.000 dolara, a iza sebe ima odličnu sezonu sa 14,1 poena uz 3,8 asistencija i 3,5 skokova za prosečno 27 minuta po meču.

Pažnju je na sebe posebno skrenuo proteklog septembra kao najbolji strelac Svetskog prvenstva sa 22,9 poena uz 4,4 asistencije po meču u dresu Srbije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime