Lična arhiva
Sport najveća ljubav: Bojan Mijatović

Još jedna redovna stipendija od 50 evra naše koleginice M. E. iz Frankfurta stigla je za brucoša Bojana Mijatovića (19) iz Novog Grada i za nastavak njegovog uspešnog školovanja u Beogradu.

Na njenu dobrotu, Bojan, kao i u protekle dve godine, odgovara trudom da uspeh na fakultetu bude što bolji kako bi opravdao njeno poverenje.

– Pošto sam upisao i studiram ono što volim, sve ide kako treba, a nadam se da će se tako i nastaviti. Dao sam većinu ispita, položio sam i najteži – anatomiju, a samim tim i dao uslov za upis u narednu godinu. Pored fakulteta, igram fudbal, a ponekad i sudim na utakmicama. To mi je glavna preokupacija. Sport u svakom smislu. Mojoj dobrotvorki, kao i uvek, želim svu sreću. Hvala što me ne zaboravlja i svakog meseca usrećuje. Iskoristiću ovu priliku da njoj i njenoj porodici poželim sve najbolje u životu, zdravlje i svaku sreću – rekao je mladi Bojan Mijatović, koga život nije mazio.

Njegov teča Stevo Basta, koji je preuzeo brigu o ovom mladiću kao o rođenom detetu posle tragedije u njegovoj porodici, prezadovoljan je njegovim uspehom.

– Moram da ponovim da je stipendija dobrotvorke iz Frankfurta mnogo značila i delom je predstavljala podsticaj za Bojana da krene na studije. Zato još jednom veliko i od srca hvala ovoj humanoj ženi što nije odustala od njega ni sada kada je nastavio školovanje. On je vredan i divan mladić, i zaista je zaslužio. Siguran sam da će uspehom na studijama opravdati poverenje – kaže Basta za “Vesti”.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.