Bojkot navijača na “Old Trafordu”

0

Navijači Mančester Junajteda planiraju da bojkotuju večerašnju (20.45h) revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona, koju njihov tim igra protiv Milana na "Old Trafordu". Domaćin je pre dve nedelje u Milanu pobedio rezultatom 3:2, ali bojkot navijača mogao bi da napravi probleme Fergusonu i njegovoj ekipi.

 

Njihova namera je da ne dođu na prvih deset minuta meča i time još jednom skrenu pažnju milionskom auditorijumu na borbu koju vode protiv sadašnjeg vlasnika kluba, američke familije Glejzer.

 

Dakle, postoji realna mogućnost da tribine stadiona Junajteda u sredu budu poluprazne do 21 čas, a to bi i te kako negativno moglo da se odrazi na igrače ser Aleksa Fergusona, kao i na samog trenera na najznačajnijem meču u dosadašnjem delu sezone.

 

Navijači su spremni da uđu u konfrontaciju s legendarnim menadžerom "crvenih đavola" zbog njegove nedavne izjave da "dokle god protesti ne utiču na njegov tim, oni su prihvatljivi".

Do sada je bilo tako, ali su sada su fanovi odlučili da utakmicu s Milanom iskoriste za radikalizaciju protesta i njen početak "isprate" ispred stadiona.

 

Engleski mediji navode da će se više desetina hiljada pristalica Junajteda okupiti oko stadiona, da će njih deset hiljada kasnije ući na tribine, ali i da će nemali broj ostati napolju i tamo nastaviti proteste i tokom duela.

 

Ovome trebati dodati i najavu preko 30.000 navijača da ne planira da produži svoje sezonske karte za sledeću sezonu. Klub je već prezadužen sa potraživanjima od oko 840 miliona evra, pa je Uprava povećala cene ulaznica za narednu sezonu, a odgovor navijača će dobiti večeras.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here