“Bojkotovaćemo izbore, jer volimo Srbiju”

blic.rs, Vestionline
5
EPA/Srdjan Suki
(Foto: Arhiva)

Učesnici protesta “1 od 5 miliona” okupili su se po 40. put u 19 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Pojedini učesnici su pred početak protestne šetnje upalili baklje, a potom se okupljenima obratila Valentina Rekovac, jedna od organizatorki protesta.

– Nalazimo se pored zgrade koja je krov visokog obrazovanja u Srbiji – poručila je Rekovac.

– Njen posao je da neguje demokratiju i bude centar borbi protiv totalitarizma. Ali, ne, ona siluje istinu, i mi ćemo joj odati minut ćutanja jer je umrla kao takva institucija. Građani su devet meseci na ulicama, a oni nisu imali hrabrosti da kažu da nešto ovde nije u redu. Da li su vam plate bitnije od dostojanstva i svih legalno stečenih diploma? – dodala je.

Potom se učesnicima protesta obratio Stefan Marković:

“Hoćete da organizujete izbore za koje znamo da su partijski i svi koji izađu biće samo još jedna frakcija iste stranke. To nisu parlamentarni i lokalni izbori nego izbori za lokalne šerife i podelu plena. Niko od nas neće dozvoliti da Srbija bude vaš plen! Ne plašimo se i na izbore nećemo izaći.”

Okupljeni su skandirali “bojkot, bojkot”, a Marković je nastavio:

“Muka nam je od pretnji i manipulacija, hoćemo bojkot jer hoćemo da živimo normalno i da bojkotujemo nenormalno! Hoćemo bojkot, jer volimo Srbiju!”

Među učesnicima protesta nalazili su se lider Demokratske stranke Zoran Lutovac i lider “Dveri” Boško Obradović.

5 COMMENTS

  1. A ko to hoce da bojkotuje izbore? Nekadasnji ljudi koji su bili na vlasti… Jeremic, Djilac, ostatak DS, frakcije nekadasnje DS… Da bi se vladajuci rezim skinuo prvo mora da se formira PRAVA opozicija, neko ko zaista ima ideje, zelju, volju, a ne stari otpaci koji hoce ponovo da uzjasu. Svakako jesam za promene, ili ako nista drugo makar za promenu odnosa snaga u vlasti, ali nazalost nemam za koga da glasam u opoziciji.

  2. Nije vreme da se prave ovakvi neredi, to jest da se borimo za vlast! Svaki politicar mora da shvati da je Srbiji potrebno jedinstvo. Nemogu da shvatim politicare kako se bore za svoje d upe i neinteresuje ih ni narod ni drzava. Unazadilu su Srbiju toliko svi politicari da nam svaki radi sta hoce i voli. Mi cutimo! Samo smo dobri za druge a za nas nismo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here