Foto: Bokserski savez Srbije
Bokserski savez Srbije

Ovo je prilika koja se ukazuje jednom u životu, da nastupate u svojoj zemlji, pred svojom publikom, na velikom takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo, izjavio je srpski bokserski reprezentativac Veljko Gligorić.

Gligorić je jedan od najvećih aduta Srbije za medalju, a na šampionatu sveta boriće se u perolakoj kategoriji (do 57kg).

– Iako sam mlad takmičar, u reprezentaciji sam dugi niz godina. Paralelno sa boksom, studiram u Novom Sadu, borim se na oba fronta i kao nagrada je stiglo učešće na Svetskom prvenstvu u Beogradu – rekao je Gligorić novinarima u Beogradu.

Gligorić ističe da su pripreme za Svetsko prvenstvo počele pre više od dva meseca.

– Posle državnog prvenstva gde sam pobedio prekidom u prvoj rundi i tako izborio plasman na Svetski šampionat počele su i završne pripreme. Sa nama na pripremama je i borac iz Hong Konga, koji se bori u mojoj kategoriji, tako da kroz sparing sa njim imam uvid u trenutnu formu – kazao je on.

Srpski reprezentativac dodaje da su novčane nagrade pojačale već jaku konkurenciju.

– Za to smo se spremali, to smo i očekivali, nadam se da će nam se poklopiti svi faktori, zdravlje, forma, sreća. Svi čekaju tu medalju sa Svetskog prvenstva i nadam se da ćemo je najzad i osvojiti – rekao je Gligorić.

Osvrnuo se i na organizaciju takmičenja.

– Čini mi se da je takmičenje sjajno organizovano i nadam se da ćemo mi kao srpski reprezentativci svojim rezultatima doprineti da ovo Svetsko prvenstvo definitivno uđe u istoriju srpskog boksa – zaključio je Gligorić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here