pixabay.com
Bokserske rukavice

U Bokserskom savezu Austrije već duže vreme prisutan je razdor među sportistima i funkcionerima, koji je sada kulminirao izbacivanjem trojice prvoklasnih boksera.

Pola godine pred Olimpijske igre zbog svađe glavnog trenera Bokserskog saveza Danijela Nadera doživotno su isključeni Dešir Kurtaj, Umar Džambekov i Marsel Rumpler.

Nakon ovog izbacivanja reprezentacija Austrije je ostala bez vodećih boksera, pošto su u oktobru suspendovani Edin Avdić i Ahmed Hagag.

Bokseri su kažnjeni jer su izašli u javnost sa kritikama na račun Nadera, za kojeg tvrde da uništava mlade sportiste i ceo austrijski boks sport.

Inače, Danijel Nader je i trener svog brata Marcosa i sportski direktor najvećeg boks kluba u Austriji.

Sportisti koji su izašli u javnost kritikovali su da im se Nader nedovoljno posvećuje, ali i da su izloženi pretnjama, mobingu, manipulacijama, ucenama, diskriminaciji.

Bokserski savez Austrije kritikuje već dugo i jedan od najtrofejnijih austrijskih boksera srpskog porekla Gogi Knežević.

Knežević, koji se bavi profesionalnim boksom, zbog ponašanja Bokserskog saveza odlučio je da boksuje pod srpskom zastavom, pod kojom je i započeo profesionalnu karijeru.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime