Boli glava od lažova

0

Skrivaju nemoć: Maja Nikolić
 

– Ne zna se ko više laže – političari ili pevači. Tu su negde, ali mislim da su političari za koju nijansu ipak bolji lažovi od pevača. Sem što i jedni i drugi besomučno lažu, zajedničko im je i to što su se potpuno otuđili od naroda koji im je omogućio da postanu to što jesu. Lažu, mažu i sebi kopaju rupe u koje će upasti! – kaže Ivan Gavrilović i dodaje da bi ga bilo baš briga za tuđe laži da se ne odražavaju na standard njegove porodice.

 

Analitičarka: Vesna Vukelić Vendi

– Političari nam kroje sudbine, tako da zavisimo od njih. A većina pevača je katastrofa. Recimo, čuo sam kako lažu vlasnike lokala da sam ja skup i da tražim 1.500 evra za veče. A ja, brate, radim za 500, ma i za 200 evra ako treba da prehranim porodicu! Lažući, kolege otimaju hleb mojoj deci. I ne samo mojoj – smatra Gavrilović.

Maja Nikolić, koja planira da se za tri godine kandiduje za predsednika Srbije, tvrdi da su sa lažima ipak veštiji političari.

– Pevači lažima sakrivaju svoje muke i nemoć, glume snobove, ali od toga nikog glava ne boli. A od laži političara sve nas glava mnogo boli. Oni lažima pokušavaju da obezbede svoje pozicije i steknu privilegije. Pevači lažu iz gluposti, a političari iz koristoljublja – zaključuje Maja.

– Uh, to je mrtva trka, jer bezočno lažu i jedni i drugi. Kamo lepe sreće da lažu samo pevači i političari. Danas laže ko koga stigne, zbog svega i svačega. Evo, da kažem u stihu – svaka laž, ima draž! Ali, njihove laži su najčešće toliko providne da niko u njih ne veruje – kaže Beki Bekić.

Analitična Vesna Vukelić Vendi je napravila sistematizaciju lažova – na jednoj strani su, kako kaže, samostalni, a na drugoj nesamostalni lažovi.

 

Diplomirani lažljivci

Pevači su druga fela: Vesna Rivas

Vesna Rivas se poput mnogih kolega družila sa političarima, ona smatra da pevači i političari nisu za poređenje.
– Političari su diplomirani lažljivci! Danas su političari manje-više obrazovani ljudi. Mislim, to obrazovanje nije uvek školsko obrazovanje, ali je ipak kakvo-takvo. Pevači su sasvim druga fela – neobrazovane i nepismene landare koje pokušavaju lažima nešto da ušićare. Nisu oni jadni ni blizu političarima. Političari dođu nešto kao vrh, a pevači su dno – zaključuje Vesna Rivas.

– Samostalni lažovi su pevači. Oni mogu da lažu kad hoće, koliko hoće, o čemu god hoće. Ne moraju nikom da polažu račune za svoje laži. Lažu kad im padne na pamet. Kod političara je druga priča. Oni spadaju u nesamostalne lažove, jer ne mogu da lažu po sopstvenom nahođenju, već po laži moraju da idu negde "gore" u vrh stranke da im ih neko iznad njih aminuje.

 

Ko dobija, a ko gubi: Bora Drljača

Bora Drljača tvrdi da političari od laži dobijaju, a pevači samo gube.

– Razlozi su isti, a rezultati različiti. Sve u svemu – mrtva trka. Besomučnim lažima pred kamerama pevači samo prave budale od sebe. Ne zna se ko više voli da se hvali, političari ili pevači. Svoje navodne uspehe dižu u nebesa i misle da su majstori da prikriju istinu, a zaboravljaju ono što narod kaže – u laži su kratke noge – poručuje Drljača.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here