Šampion Evrope sprema se da dovede aktuelnog prvaka NBA lige.

CSKA iz Moskve ponovo ima plan da dobro “protrese” tržište.

Prema pisanju specijalizovanog portala “Sportando”, prva želja moskovskog giganta je Džeremi Lin (30 godina, 191 centimetar).

 

Amerikanac kineskog porekla završio je prošlu sezonu u Torontu, sa kojim je osvojio šampionski prsten, a činjenica da je i krajem jula slobodan igrač definitivno daje šansu “armejcima”.

Lin je u NBA ligi više od devet godina i stekao je zvučno ime, s tim da bi njegovu karijeru trebalo podeliti na period pre i posle “Linsenitija”.

To je naziv za njegov zvezdani uspon u Njujork Niksima, gde je stigao 2011. godine posle neuspešne epizode u Golden Stejtu i kratkog boravka u Kini.

Tokom samo jedne sezone, bivši student Univerziteta Harvard potpuno je “zaludeo” Njujork, rešavao utakmice trojkama sa osam-devet metara i igrao kao u transu. I to skroz suprotno svim predviđanjima.

Njegovi dresovi bili su najtraženiji u gradu, navijači željni uspeha Niksa voleli su ga te zime više od Karmela Entonija i možda je to bio jedan od razloga zbog kojih je Njujork odbio da izjednači Hjustonovu ponudu narednog leta.

Takvom odlukom Niksa, Lin je otišao u Teksas i potpisao trogodišnji ugovor na 25 miliona dolara.

U Hjustonu je dočekan kao starter, što je i bio te sezone, ali ipak nije u istom timu odradio ceo ugovor, jer je u sezoni 2014/15 otišao u Los Anđeles Lejkerse, a narednog leta je pojačao Šarlot.

Potom je od 2016. do 2018. godine bio član Bruklin Netsa, ali je zbog teške povrede za taj tim odigrao samo 37 utakmica, pa opet promenio tim, prešavši u Atlantu (2018), pa u Toronto.

U Kanadi je ovog proleća osvojio titulu i postao prvi Amerikanac azijskog porekla sa šampionskim prstenom.

U sezoni 2018/19 Lin je odigrao samo 23 meča u ligaškom delu sezone (7 poena po meču za 18,8 minuta), a u plej-ofu je nastupio u osam utakmica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here