pixabay.com

Nekoliko afroameričkih koledža i univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama primilo je pretnje bombama i od danas zatvorilo svoje kampuse, dan nakon što je niz sličnih pretnji primorao i druge obrazovne ustanove da otkažu nastavu.

Univerziteti Hauard i Kolumbija distrikt u Vašingtonu, Univerzitet države Kentaki, Univerzitet Ksavijer u Luizijani i državni Univerzitet Fort Vali u Džordžiji samo su neki od univerziteta koji su prijavili pretnje, prenosi Rojters.

“Kampus je trenutno u blokadi. Studenti koji žive u domovima ostaće u domovima. Studenti i osoblje koji su iz drugih delova SAD ne bi trebalo da se javljaju u kampus do daljnjeg. Aktivnosti u kampusu su danas obustavljene”, navodi se u Tviter objavi Univerziteta Fort Vali.

Univerzitet Hauard u Vašingtonu je naredio prekid aktivnosti za danas zbog pretnje koja je primljena u 2.55 rano jutros.

“FBI je upozoren na niz bombaških pretnji širom zemlje. Radimo sa našim partnerima na otklanjanju svih potencijalnih pretnji”, navodi se u današnjem saopštenju FBI koji je apelovao na građane da prijave sve sumnjive aktivnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here