pixabay.com
Foto: Ilustracija

U samoubilačkom napadu na severozapadu Pakistana, ubijena su trojica pripadnika vojske i tri deteta, u blizini granice sa Avganistanom, a odvojeno, naoružani napadač ubio je dvojicu Sika u Pešavaru, saopštili su lokalni zvaničnici.

Vojska je saopštila da je bombaš-samoubica aktivirao prsluk sa eksplozivom u blizini vozila bezbednosne patrole u selu u blizini grada Mir Ali, u plemenskom okrugu Severni Vaziristan, preneo je AP.

Na licu mesta su ubijena dvojica vojnika, dok su treći vojnik, kao i deca koja su se igrala u blizini, bili teško povređeni.

Oni su hitno prebačeni helikopterom u bolnicu, ali niko od njih nije preživeo.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad, a vojska je saopštila da su bezbednosne snage i obaveštajci počeli da pretražuju tu oblast, u potrazi za pomagačima bombaša-samoubice.

Taj region, dodaje AP, bio je utočište za lokalne i strane militante godinama.

Vojska je izvela veliku operaciju nakon što su militantni napali vojnu školu u Pešavaru 2014. godine, kada je ubijeno više od 150 osoba, većina od njih su bili đaci.

Takođe, danas je policija saopštila da je ubica na motoru otvorio vatru na bazar u opštini gde žive manjinski Siki, u predgrađu grada Sarbanda, i ubio dve osobe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here