Bombaši iz Moskve i Dagestana “ista banda”

0

Mnogo je ljut: Vladimir Putin

 

"Ne isključujem da dejstvuje jedna ista banda", rekao je ruski premijer na sednici predsedništva Vlade, dodajući da je eksplozija u bilo kom regionu zločin protiv cele zemlje, preneo je Itar-Tass.

 

"Nije nam važno u kom delu zemlje je izvršen takav zločin, nije važno ko je žrtva, kakve je nacionalnosti i veroispovesti. Polazimo od toga da je to zločin protiv Rusije", rekao je Putin.

 

Itar-Tass je preneo i izjavu Magomedsalama Magomedova, predsednika ruske republike Dagestan u kojoj je u eksplozijama automobila i teroriste-samoubice poginulo najmanje 12 osoba, a ranjeno 23, da su teroristički napadi pre dva dana u moskovskom metrou i danas u Kizljaru "karike istog lanca".

 

"Teroristi su imali šansu da se vrate mirnom životu, ali je nisu iskoristili. I dalje ćemo ih uništavati do potpunog iskorenjivanja", rekao je Magomedov.

 

Ministar unutrašnjih poslova Dagestana Ali Magomedov rekao je da je ličnost teroriste-samoubice utvrđena, ali da se ime ne saopštava zbog interesa istrage.

 

Predsednik ruske vlade je naložio ministru unutrašnjih poslova Rusije Rašidu Nurgalijevu da razmotri mogućnost jačanja policijskih jedinica na Severnom Kavkazu, između ostalog u Dagestanu, i da podnese predlog.

 

Istražni organi Dagestana saopštili su da je snaga prve podmetnute eksplozije bila približno 200 kilograma trotila i da je na mestu eksplozije ostao krater širine pet i dubine dva metra.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here