Bonera: Milan mora u Ligu Evropa naredne sezone

0

 

"Nadmetanje u evropskim takmičenjima je stvar prestiža za Milan, i klub to očekuje od nas. Prvi cilj je bio plasman u Ligu šampiona, ali pošto je to sada nemoguće, moramo da se fokusiramo da izborimo plasman za Ligu Evropa", rekao je Bonera za TutoSPORT, a prenose britanski mediji.

 

Milan je tri kola pre kraja šampionata 10. na tabeli italijanske Serije A sa 51 bodom, što je samo jedan manje od Torina, koji se nalazi na šestoj poziciji koja vodi u Ligu Evropa naredne sezone. Ekipa Milana sastaće se u nedelju sa gradskim rivalom Interom u derbiju kola, a Bonera je ocenio da bi im eventualni trijumf bio dodatni podstrek pred kraj sezone.

"Ubeđen sam da postoje razlozi za optmizam. Pobeda u derbiju, nakon jednog turbulentnog perioda bi nam mnogo značila, i pružila neophodno samopouzdanje u finišu sezone. Naše je da budemo hrabri, i da igramo bez pritiska, pa će rezultat doći", kazao je Bonera.

 

Gradski derbi između Milana i Intera iraće se u nedelju na San Siru, a ni eventualni trijumf "rosonera" ne bi im garantovao plasman u evropska takmičenja. Za šestu poziciju, koja vodi u Ligu Evropa naredne sezone, trenutno se bore Torino, Lacio, Verona, Parma i Milan. Razlika između tih ekipa na tabeli je samo jedan bod.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here