Vesti
Sportski klub Bonirig

Projekat vredan devet miliona dolara čeka odobrenje opštine Ferfild. Bonirig bi uskoro mogao da dobije modernu dvoranu sa dva košarkaška terena, koja bi postala dom za KK Obilić i KK Red Stars.

Plac iza Sportskog kluba u Bonirig hajtsu našao se na javnom konkursu, za koji je predata ponuda vlasika zemlje vredna devet miliona dolara, koja predviđa izgradnju sportsko-poslovnog kompleksa, sa sportskom halom, teretanom, benzinskom pumpom, prodavnicom i restoranom brze hrane.

– Oduvek je cilj bio da se kupi ovo zemljište, kako bi se unapredili sadržaji Kluba – istakla je za “Dejli telegraf” Nena Borak, sekretarica trusta koji je aplicirao za izgradnju kompleksa.
Ona je istakla da nije moguće izgraditi multimilionski projekat bez izvora prihoda, što je i bio razlog da se polovina placa nameni za komercijalne objekte.

Iako ugovori još nisu potpisani, “Dejli telegraf” objavljuje da su u planovima budućeg kompleksa prikazani objekti lanaca “7 Eleven” i “Oporto”. Prema planu, pumpa i prodavnice trebali bi da rade 24 sata dnevno, svih sedam dana u nedelji.

– Očekujemo da će posle pet godina poslovni park zaraditi dovoljno novca od iznajmljivanja da počne gradnja sportske hale. Pošto već imamo fudbalski deo, u vidu Belih orlova, smatrali smo da nam je potreban i košarkaški deo kompleksa – kaže Nena Borak. – Dvorana treba da bude multifunkcionalna, sa sklapajućim sedištima, koja lako može da se prilagodi drugim sportovima poput rukometa i odbojke.

Hala bi trebalo da postane novi dom za dva lokalna srpska kluba, KK Obilić i KK Red Stars koji trenutno treniraju i igraju u školskim i policijskim dvoranama u Kabramati.

Javni konkurs će biti zatvoren danas, 4. maja, a Opštinski savet Ferfilda trebalo bi da odluči po pitanju aplikacije u najskorije vreme.

Izgradnja u dve faze

Zemljište iza Sportskog kluba u Bonirigu kupljeno je još 2001. godine, od kada je neiskorišćeno, osim prilikom festivala u Klubu kad služi kao dodatni parking.

– Planirano je da izgradnja projekta bude obavljena u dve faze – kaže u izjavi za “Telegraf” Nena Borak. – Prvo će biti izgrađen poslovni park, a onda u roku od pet godina i sportska dvorana. Verujemo da ćemo do kraja godine moći da počnemo sa radovima. Trenutno pregovaramo sa potencijalnim zakupcima, imamo na umu velike brendove kao dugoročne korisnike.

Izvor:
Vesti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here